9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 21, 2025

Τομογραφία ποζιτρονίων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Προχωρούν οι διαδικασίες εγκατάστασης των υπερσύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων που είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του Pet-scanστο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσκομείο Αλεξανδρούπολης όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες για την ανακατασκευή των χώρων όπου θα εγκατασταθούν τέσσερα υπερσύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα ποζιτρονικής αξονικής τομογραφίαςPET/CT, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου.

Η έκδοση των αδειών έγινε την περασμένη εβδομάδα, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά αποκτούν PET/ CTοι Περιφέρειες του Έβρου (νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης), της Ηπείρου (Νοσοκομείο Ιωάννινων), της Θεσσαλίας (Πανεπιστημιακό Λάρισας) και της Κρήτης (ΠΑΓΝΗ). Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ασθενείς, δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτή την απεικονιστική εξέταση.

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων/υπολογιστική τομογραφία (PET/CT), αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία στο χώρο της μοριακής ιατρικής, που βρίσκει πολλές εφαρμογές στη Νευρολογία, την Καρδιολογία και κυρίως την Ογκολογία. Πρόκειται για μια απεικονιστική εξέταση που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων.

Στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν, ήδη, 9 μηχανήματα PET/CT.

Με τη δωρεά των σύγχρονων απεικονιστικών μηχανημάτων, τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασθενείς τους ενώ παράλληλα θα μειώσουν τις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία που ήδη διαθέτουν αυτά τα μηχανήματα.

Η δωρεά, εκτός της προμήθειας των μηχανημάτων περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση των κατάλληλων υποδομών, για την εγκατάσταση και λειτουργία του παραπάνω εξοπλισμού».

Saturday, June 21, 2025

Latest News

Μια πολύ καλή τουριστική σεζόν περιμένουν οι Ξενοδόχοι Θράκης

Για φέτος το καλοκαίρι - Μόνιμο «αγκάθι» το Τελωνείο Κήπων Για μια «δυνατή» καλοκαιρινή περίοδο με υψηλές πληρότητες σε όλη...

More Articles Like This