Πήραν έγγραφα και κόβουν βόλτες στο χωριό – Προχωρούν εντατικά οι εργασίες επέκτασης του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο

Κόβουν βόλτες οι λαθρομετανάστες στο χωριό Φυλάκιο Έβρου, προερχόμενοι από το ΚΥΤ που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό τους. Δεν τους ενοχλεί κανένας, ενώ προκαλούν τρόμο μεταξύ των κατοίκων του χωριού, γιατί οι «βόλτες» γίνονται όχι μόνο πρωινές, αλλά και βραδινές ώρες, ελλείψει Αστυνομίας.
Επτά λαθρομετανάστες από το ΚΥΤ που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό τους, οι οποίοι προφανώς νωρίτερα πήραν τα απαραίτητα έγγραφα που επιτρέπουν τη διαμονή τους στην Ελλάδα, βρέθηκαν χθες στην πλατεία και περίμεναν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να τους μεταφέρει στην Ορεστιάδα, ενώ από εκεί θα συνεχίσουν για το εσωτερικό της χώρας.

Μάλιστα, οι λαθρομετανάστες βλέποντας τους κατοίκους του Φυλακίου που βρίσκονταν εκεί και ακούγοντας την ερώτηση «πώς μπήκατε στη χώρα μας;», τους έδειχναν το χαρτί που τους δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα.
Βέβαια, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, μετά την υποδοχή και την ταυτοποίηση στα ΚΥΤ της χώρας -το μοναδικό στη χερσαία χώρα βρίσκεται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, αφού τα υπόλοιπα ΚΥΤ είναι στα νησιά- οι εισερχόμενοι πολίτες τρίτων χωρών παραμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μεταφέρονται από τα ΚΥΤ σε δομές της ενδοχώρας. Στο μεταξύ, προχωρά με πολύ εντατικό ρυθμό η κατασκευή της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, απέναντι από τα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ.
Ήδη έχουν στοιβαχτεί τόνοι ειδικό χαλίκι που θα χρειαστεί για την εδαφική υποδομή, υλικό που έρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία.
-Δ-






