9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 2, 2026

«Αιμορραγεί» η αγορά της Ορεστιάδος

Ανύπαρκτη η κίνηση στα μαγαζιά, αφού τα ψώνια γίνονται στις γειτονικές χώρες, Βουλγαρία και Τουρκία

Τα πλήγματα που μετράει ο εμπορικός κόσμος του Βορείου Έβρου από τις γειτονικές αγορές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

“Η κίνηση δεν είναι υποτονική, είναι ανύπαρκτη”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, μεταφέροντας το κλίμα και την εικόνα που επικρατεί στην αγορά.

Η ίδια υπογράμμισε ότι ένδυση, υπόδηση και εστίαση είναι οι επιχειρήσεις που δέχονται άμεσα τα μεγαλύτερα πλήγματα, ενώ ειδικά για την περιοχή της Ορεστιάδας, υποστήριξε ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη αφού, όπως είπε, παρατηρείται και πάλι αυξημένη διαρροή καταναλωτών στις γειτονικές χώρες.

- Advertisement -

 «Έχουν κλείσει τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτό που συμβαίνει στον εμπορικό κόσμο, ειδικά στην περιοχή μαςμε τρεις πύλες εξόδου προς Τουρκία και Βουλγαρία»,ανέφερε η κα. Μυλωνά.

Η ίδια σημείωσε ότι «απαιτείται η κυβέρνηση να δει σοβαρά τα προβλήματα και να μη γυρνάει την πλάτη», ενώ εκτίμησε ότι ο αντίκτυπος της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στην αγορά, θα φανεί σύντομα και με νέα λουκέτα καταστημάτων στην αγορά της Ορεστιάδας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

Thursday, April 2, 2026
spot_img

Latest News

Τριλογία Χρήστου Κηπουρού «Εις μνήμην Πολιτικού Φιλοσόφου Μιχάλη»

Δ’ και τελευταίο μέρος Όπως το πολιτικό μίσος είναι το χειρότερο από όλα τα μίση, έτσι και οι κυνηγοί ιδεών...
spot_img

More Articles Like This