9.4 C
Alexandroupoli
Monday, December 8, 2025

Εγκληματική αδράνεια !!!

Η Ελληνική Σημαία εξακολουθεί να… απουσιάζει από το «Τριεθνές» του Έβρου, όπου κυματίζουν οι Σημαίες της Τουρκίας και της Βουλγαρίας

Μία ακόμη παράλογη και εγκληματική αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης, όχι μόνο της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης, παρατηρείται εδώ και πέντε χρόνια (!) στο Τριεθνές του βόρειου Εβρου, εκεί όπου δεν υπάρχει ελληνική σημαία, ενώ, αντίθετα, υπάρχουν τουρκική και βουλγαρική, όπως και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δίπλα στη βουλγαρική!

Εκεί ακριβώς όπου βρίσκονται τα σύνορα των τριών χωρών κυματίζουν μόνο σημαίες των άλλων δύο, ενώ οι προσπάθειες των λιγοστών κατοίκων του χωριού Δίλοφος Ορεστιάδας για τοποθέτηση ενός ιστού 22 μέτρων με τη σημαία μας πέφτουν στο κενό, γιατί η στρατιωτική υπηρεσία δεν δίνει την τελική έγκριση, δεδομένου ότι το ύψωμα ανήκει στον Στρατό, αλλά στο παρελθόν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί βρέθηκαν στην περιοχή και υπέδειξαν τον κατάλληλο χώρο.

Οι κάτοικοι του Διλόφου είναι ελάχιστοι και όλοι τους ηλικιωμένοι, εκτός από έναν, τον 47χρονο Παναγιώτη Κυριαλάνη, που είναι αγρότης και εθνοφύλακας, και, όπως δηλώνει, «έχω βάλει στόχο ζωής να μπει αυτός ο ιστός και η ελληνική σημαία στο χωριό μας! Ζητάμε αυτό που θα ζητούσαν όλοι οι Ελληνες στη γωνία της πατρίδας μας»!

- Advertisement -

Με έρανο που έχει κάνει μεταξύ συγγενών, φίλων και συντοπιτών έχει εξασφαλίσει τα χρήματα και έχει αγοράσει τον ιστό, τα τσιμέντα, τα συρματόσχοινα, ακόμη και δύο τεράστιες ελληνικές σημαίες που θα κυματίζουν περήφανα, ακριβώς απέναντι από την τουρκική και τη βουλγαρική, εκεί όπου ενώνονται τα σύνορα των τριών χωρών.

Μπλοκάρισμα

Ολα αυτά όμως «μπλοκάρουν» στην αδιαφορία ορισμένων και την αναλγησία του Δημοσίου, δεδομένου ότι τώρα του λένε πως πρέπει να κάνει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό και στο αρμόδιο υπουργείο για να πάρει έγκριση! Μέχρι τότε, βέβαια, μπορεί να έχουν σκουριάσει ο ιστός και τα συρματόσχοινα, που είναι αφημένα στο σημείο όπου θα τοποθετηθούν, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει, γιατί δεν υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

«Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να στήσουμε έναν ψηλό ιστό με ελληνική σημαία κοντά στο Τριεθνές. Απέναντι υπάρχουν βουλγαρική και τουρκική σημαία, αλλά όχι ελληνική. Θέλουμε να την τοποθετήσουμε για να φαίνεται από μακριά πως εδώ είναι Ελλάδα. Δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν το παραμικρό ευρώ. Θέλουμε μόνο άδεια από τον Στρατό για να τοποθετηθεί ο ιστός, αλλά μείναμε με τις υποσχέσεις», λέει ο κ. Κυριαλάνης, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δει με ενδιαφέρον το θέμα και να παρέμβει άμεσα.

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας στις 2 Φεβρουαρίου 2022.

Μέχρι σήμερα, η Ελληνική Σημαία εξακολουθεί να απουσιάζει από το «Τριεθνές» του Έβρου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν η Ελληνική Σημαία να υψωθεί στον οικισμό των Μαρασίων.

Το αίτημά τους εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο…

Σ.Κ.

Monday, December 8, 2025

Latest News

Επιστροφή στις νίκες για την Νίκη Αλεξανδρούπολης

Σπουδαίο «διπλό» για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης μέσα στη Σκόπελο, σημείωσε την 7η νίκη της σε 8 παιχνίδια και παραμένει ψηλά...
spot_img
spot_img

More Articles Like This