Στην εκπομπή «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ» στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, με την Μαρίνα Κονδύλη και τον Δημοσθένη Δούκα ήταν καλεσμένος ο Δημήτρης Μάντζος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όπου μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και το πολιτικό σκηνικό έτσι όπως διαμορφώνεται.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μάντζος: «Όλα τα κόμματα πρέπει να είναι ορατά στους συμπολίτες μας. Από εκεί και πέρα είναι σε εμάς, στα πολιτικά κόμματα, στο πολιτικό προσωπικό, το έργο να εμπνεύσουμε ότι με το δικό μας πρόγραμμα, με το δικό μας πολιτικό προσωπικό και με ένα ήθος, το οποίο θέλουμε τουλάχιστον εμείς στο ΠΑΣΟΚ να εκπέμψουμε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Εμείς δεν θεωρούμε ότι μπορούμε με απλά συνθήματα, προσευχές ή κραυγές άναρθρες να πετύχουμε την αλλαγή».
Έπειτα, πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι περιφέρειες της χώρας. Θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα από πολιτικές. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι το δικό μας συμβόλαιο επικοινωνίας με τους πολίτες είναι το πρόγραμμά μας. Θα επιμείνουμε σε αυτό. Ορισμένες φορές είναι πολύ πιο εύκολο στην πολιτική κανείς να λαϊκίζει, να δημαγωγεί και να περιμένει άμεσα οφέλη. Εμείς έχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, γιατί θέλουμε όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνήσει τον τόπο αυτό ξανά, να το κάνει με όρους πολιτικούς, με όρους προγραμματικούς, και όχι με όρους απλώς καιροσκοπικούς».
Η είδηση που έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ότι: «Το συνέδριό μας θα γίνει τον Μάρτιο, όπως έχει δεσμευτεί και ο Πρόεδρός μας και το επόμενο διάστημα, να σας δώσω και το ρεπορτάζ, θα έχουμε και τις επόμενες συνεδριάσεις των οργάνων μας, της πολιτικής γραμματείας, της ΚΟΕΣ (Κεντρικής Οργανωτικής ΕπιτροπήςΣυνεδρίου), των υπολοίπων επιτροπών της ΚΟΕΣ, ώστε να οριστικοποιήσουμε και την ημερομηνία και τον τόπο του συνεδρίου μας, εδώ στην Αθήνα.

Εκεί θα παρουσιαστούν όλα τα περιφερειακά σχέδια για όλες τις περιφέρειες, άρα και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εμείς επιθυμούμε να μπορέσει ο πολίτης της Θράκης, Ροδόπης και της Ξάνθης να μείνει στον τόπο του και να αναπτύξει την αγροτική παραγωγή, την οικονομία χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσει στηνΘεσσαλονίκη και την Αθήνα. Έμφαση δίνουμε στις δημόσιες υποδομές. Έχουμε, για παράδειγμα, αναδείξει τα ζητήματα των υποδομών ύδρευσης και άρδευσης στον Βόρειο Έβρο, αλλά και νοτιότερα».
Τέλος, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε τα εξής: «Είμαστε αισιόδοξοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Θα περιμένουμε το Μάρτιο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τότε λαμβάνει χώρα ένας πυκνός προσυνεδριακός διάλογος, όπου όλες οι τοπικές και οι νομαρχιακές μας οργανώσεις σε επαφή με την κοινωνία συναντιόμαστε με τους συμπολίτες μας και γράφουμε μαζί το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα και όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ».
Μαρίνα Κωστοπούλου





