Βράβευση προσωπικοτήτων από τον ΣΕΓΑΣ και συναντήσεις για την φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων

Στην προσπάθειά της για την ανάδειξη του αθλητισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πραγματοποίησε συναντήσεις με προέδρους αθλητικών ομοσπονδιών για πιθανή φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ενώ ταυτόχρονα η Περιφέρεια μας βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).


Η βράβευση της ΑΜΘ για τη συμβολή στον αθλητισμό

Στην Ετήσια Τελετή Βραβεύσεων Αθλητών και Προπονητών του ΣΕΓΑΣ παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, όπου η Περιφέρεια τιμήθηκε για την έμπρακτη συμβολή της στην ενίσχυση του κλασικού αθλητισμού και τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών δράσεων.
Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής επιλογής της Περιφέρειας να στηρίζει τις υποδομές και τους ανθρώπους του αθλητισμού, προσφέροντας στους νέους τις ευκαιρίες που δικαιούνται για να διακριθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Με αφορμή τη βράβευση, ο κ. Τοψίδης δήλωσε: «Η αναγνώριση αυτή αντανακλά μια κοινή προσπάθεια: να φιλοξενούμε σημαντικές διοργανώσεις, να στηρίζουμε έμπρακτα τον κλασικό αθλητισμό και να δίνουμε στους αθλητές μας τις ευκαιρίες που αξίζουν. Οι επιτυχίες των ανθρώπων μας αποδεικνύουν ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει δυναμική, ποιότητα και ανθρώπους που δουλεύουν με συνέπεια και όραμα».
Oι αθλητές της ΑΜΘ που «έλαμψαν» το 2025

Η βραδιά είχε έντονο το «άρωμα» της ΑΜΘ, με κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού να λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις:
- Σαράντης Τζελέπης (Κομοτηνή): Βραβεύτηκε για τις επιδόσεις του, μαζί με τον προπονητή του, Κώστα Μπανιώτη.
- Βαλάντης Κανοτζιάν (Αλεξανδρούπολη): Διακρίθηκε για την αγωνιστική του παρουσία.
- Πηγή Δεβετζή: Τιμήθηκε ως κορυφαία αθλήτρια, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της προσφορά.
- Άγγελος Παυλακάκης: Το σωματείο ΑΟ Κάλλιστος, υπό την ηγεσία του, αναδείχθηκε πρώτο σωματείο Κ16 στην Ελλάδα.
Οι δεσμεύσεις της ΑΜΘ για το… αθλητικό μέλλον
Ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση βλέποντας τη νέα γενιά αθλητών να διακρίνεται, τονίζοντας ότι αποτελούν πρότυπα πίστης και επιμονής.
«Μας κάνουν περήφανους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους», κατέληξε ο Περιφερειάρχης, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει το αθλητικό ιδεώδες.
Η Περιφέρεια στο «τραπέζι» με το Ελληνικό μπάσκετ
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλο Τοψίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Στυλιανό Ιγνατιάδη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως το Final Four μπάσκετ Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου στην Καβάλα, στο γήπεδο «Αλεξάνδρα Δημόγλου» στην Καλαμίτσα, καθώς και στο ανακαινισμένο γήπεδο της Ελευθερούπολης Παγγαίου. Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Παγγαίου.
Παράλληλα, συζητήθηκε για νέες κοινές πρωτοβουλίες και μελλοντικές διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και στο κλειστό γήπεδο Αλεξανδρούπολης, διευρύνοντας τις προοπτικές συνεργασίας μας.
ΑΜΘ: Στο επίκεντρο η δυνατότητα φιλοξενίας διοργάνωσης Τάε Κβο Ντο

Παράλληλα, στελέχη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, Χρήστο Μανώλη, σε μια ουσιαστική και στοχευμένη συζήτηση για τον προγραμματισμό του 2027.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η δυνατότητα να φιλοξενήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών ή Νέων-Νεανίδων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Aλέξανδρος Κεσανλής






