Αλεξανδρούπολη: Για 4η ημέρα εκτός λειτουργίας ο φωτεινός σηματοδότης στον κόμβο Jumbo

Στον δρόμο της εθνικής οδού προς Φέρες – Αναμονή για την διερεύνηση και αποκατάσταση της βλάβης 

Χωρίς φωτεινή σηματοδότηση παραμένει για 4η συνεχόμενη ημέρα ένα από τα πιο κομβικά και επικίνδυνα σημεία επί της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Φερών.

Πρόκειται για το φανάρι που βρίσκεται στο ύψος του καταστήματος Jumbo, το οποίο ρυθμίζει την κυκλοφορία τόσο για τους οδηγούς που κινούνται με κατεύθυνση προς τις Φέρες και τους γύρω οικισμούς, όσο και για όσους στρίβουν δεξιά και αριστερά προς την εμπορική ζώνη της περιοχής.

Λόγω της βλάβης, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο. Σημειώνεται ότι το όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο είναι στα 70χλμ., γεγονός που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί και διερευνούν τα αίτια της διακοπής λειτουργίας του σηματοδότη, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση της βλάβης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο δρόμος και ιδίως η έξοδος από τους παράπλευρους και καθέτους δρόμους χρησιμοποιείται συχνά από ξένους επισκέπτες (ειδικά από την Τουρκία).

Η απουσία φωτεινής σηματοδότησης δυσχεραίνει σημαντικά τις μετακινήσεις τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος, εν μέσω μάλιστα παρατηρήσεων για ελλιπή οδηγική συμπεριφορά των επισκεπτών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Προβλήματα ηλεκτροφωτισμού σε Μοναστηράκι και Δόρισκο

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δημοτικός φωτισμός στο οδικό δίκτυο γύρω από τα χωριά Μοναστηράκι και Δόρισκος, όπου εδώ και τρεις ημέρες οι οδηγοί κινούνται στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στα συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου στα όρια των δύο οικισμών δεν υπάρχει καμία φωτεινή κάλυψη κατά τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που δυσχεραίνει την ορατότητα και αυξάνει τους κινδύνους στην κυκλοφορία.

Αντίθετα, μόλις κάποιος εισέρχεται στην αστική περιοχή των Φερών, τόσο ο δημοτικός φωτισμός, όσο και τα φανάρια λειτουργούν κανονικά.

Αλέξανδρος Κεσανλής

Thursday, September 17, 2026
spot_img

Latest News

Υπ.Παιδείας: Στις καλύτερες δράσεις του Αυγούστου το «Let’s Move….με τη βοήθεια του Παγκόσμιου πρωταθλητή Κωνσταντίνου Ριτζάλη»

Ξεχώρισε και φιλοξενείται στο μηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό του Υπουργείου Παιδείας «Φως Παιδείας – Ιδέες που ταξιδεύουν» το 2ο Νηπιαγωγείο...

More Articles Like This