Η Αξιωματική αντιπολίτευση ζητά συνεχώς εκλογές για να συγκρατεί τους οπαδούς της και να μοιράζει ελπίδες στους συνδικαλιστές και τους λοιπούς “πλιατσικολόγους” που την πλαισιώνουν – Το αστείο είναι ότι εκλογές ζητούν και κόμματα του 3%, που κινδυνεύουν να μην εισέλθουν στη Βουλή
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας, όταν η αντιπολίτευση δεν έχει να πει κάτι το ουσιαστικό, να ζητά εκλογές, για να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει την κατά το Σύνταγμα τετραετή θητεία της.
Παράλληλα όμως βλάπτει την οικονομία, πού για να αναπτυχθεί χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα.
Αυτά τα τελευταία τα αναζητούν πάντοτε οι ξένοι επενδυτές, ιδίως όταν προτίθενται να διενεργήσουν μεγάλες, πολυδάπανες επενδύσεις, πού σήμερα τις έχει ανάγκη η χώρα μας.
Το αστείο είναι, ότι εκλογές ζητούν και κόμματα πού βρίσκονται γύρω στο 3% και επομένως κινδυνεύουν να μην εισέλθουν στη νέα Βουλή. Αλλά παρασύρονται από το αντιπολιτευτικό τους μένος.
Η ανυπόμονη να καταλάβει την εξουσία, για να καταστρέψει τον τόπο μας, αξιωματική αντιπολίτευση, απαιτεί εκλογές ουσιαστικά από την επομένη των εκλογών του παρελθόντος Ιουνίου 2012 και με κάθε πραγματική ή εικονική ευκαιρία.
Προφανώς είναι ένας τρόπος για να συγκρατεί τους οπαδούς της και να μοιράζει ελπίδες στους συνδικαλιστές και στους λοιπούς “πλιατσικολόγους” που την πλαισιώνουν, δηλαδή σε όλους εκείνους που με τη βοήθεια άβουλων πολιτικών ηγετών, οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση με τις άπειρες συνιστώσες της, που η κάθε μία έχει σηκώσει δικό της μπαϊράκι και επιθυμεί διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας, γιατί εμπνέεται από κομμουνιστικά, σταλινικά, τροτσκιστικά, αναρχικά, αντιεξουσιαστικά, μαοϊκά και δεν συμμαζεύεται οράματα, δεν έχει καταφέρει ακόμη να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να μην αναγκάζει τον αναγνώστη του ανά παράγραφο να αναφωνεί; τα λεφτά που θα τα βρείτε;
Σαν να μην έφταναν οι λαϊκίστικες παροχολογίες, οι νύξεις για διορισμούς χιλιάδων αργόσχολων -300 χιλιάδες σε πρώτη δόση- στο δημόσιο και η κρατικοποίηση των τραπεζών, στις οποίες αμέσως θα πολλαπλασιαστεί το προσωπικό τους, αποδεικνύουν ότι αρχηγός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μία εικονική πραγματικότητα, ζουν με θολά οράματα και αντιγράφουν το ΠΑΣΟΚ του 1981 που άνοιξε τον δρόμο προς την πτώχευση της ελληνικής οικονομίας και του κράτους μας.
Βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιφέρονται στα κανάλια και εκθέτουν προσωπικές απόψεις για τη σωτηρία -διάβαζε καταστροφή- της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω μίσους για τη χώρα και άγνοιας περί τα οικονομικά» μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες και αποτρέποντας τους υποψήφιους επενδυτές από την πραγματοποίηση μικρών και μεγάλων επενδύσεων.
Άλλωστε είναι προφανές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του δεν θέλουν τη διενέργεια ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά μόνο κρατικών, γιατί το πραγματικό οικονομικό μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους είναι αυστηρά σοβιετικού-κομμουνιστικού τύπου.
Πώς θα σταθούν όλοι αυτοί και πώς θα συμπεριφερθούν στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης και ανοικτής οικονομίας που είναι η ενιαία αγορά τής Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Προφανώς δεν θα γίνουν αποδεκτοί λόγω των παρωχημένων απόψεων τους, ούτε αυτοί, ούτε οι οικονομικές μεθοδεύσεις τους.
Σύντομα η ΕΕ θα τους δείξει την πόρτα, γιατί κανείς δεν έχει ανάγκη τη μικρή, πτωχευμένη χώρο μας.
Και έξω από την ΕΕ και το ευρώ, μας αναμένουν η μιζέρια, η φτώχεια, η δυστυχία.
Θα συνιστούσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσουν το οικονομικό μοντέλο της Κίνας που είναι πάντα λαϊκή δημοκρατία, κυβερνάται πάντα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, άλλα εφαρμόζει καπιταλιστικές συνταγές στην οικονομία της, βασίζεται περισσότερο στην ιδιωτική πρωτοβουλία παρά στην κρατική και γι’ αυτό είναι πλέον η δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, οικονομία του πλανήτη Γη και συνεχίζει να αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς,
Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά πολιτική σταθερότητα και ένταση των προσπαθειών για άμεση έξοδο από την ύφεση.
Ήδη υπάρχουν πολλές σημαντικές ενδείξεις ότι η οικονομία μας άρχισε μία ανοδική πορεία εξόδου από την ύφεση και ανάπτυξης, που μόνο μία πολιτική κρίση μπορεί να ανατρέψει.
Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, θα καταστούν σύντομα η πρωτοπορία της οικονομικής ανάπτυξης, αφού για την εξόρυξή τους θα πραγματοποιηθούν μεγάλες ξένες επενδύσεις.
Επομένως, πρέπει με κάθε θυσία να αποφευχθούν οι εκλογές τον προσεχή Φεβρουάριο λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου τής Δημοκρατίας που σήμερα δεν έχει καμία ουσιώδη αρμοδιότητα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με 180 ψήφους, αν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ανακτήσουν βουλευτές που τους άνηκαν από τη μεγάλη δεξαμενή των ανεξαρτήτων, που όλοι τους γνωρίζουν ότι με το όριο 3% των ψήφων κανένας τους δεν πρόκειται να εκλεγεί ως ανεξάρτητος.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα ανοίγματα προς τους πρώην βουλευτές τους που ήδη είναι ανεξάρτητοι, αλλά και προς τους ψηφοφόρους, δεξιούς, κεντρώους και δημοκράτες αριστερούς, για να διευρύνουν την εκλογική τους βάση.
Παράλληλα πρέπει να τελειώνουμε στα τέλη του τρέχοντος έτους με την τρόικα και τα μνημόνια, για να περάσουμε σε τροχιά ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει στο προσεχές μέλλον, μία μορφή διακριτικής επιτήρησης από την ΕΕ που άλλωστε θα υφίσταται, αφού θα ελέγχονται οι κρατικοί προϋπολογισμοί όλων των κρατών-μελών που θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι.
Αυτό για να μην εκτρέπονται οι κυβερνήσεις μας σε σπατάλες και αδικαιολόγητες παροχές.
Παναγιώτης Μποκοβός
Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, πρώην Υφυπουργός οικονομικών





