9.4 C
Alexandroupoli
Monday, February 23, 2026

Θα χρεώνει τώρα… φόρους η “ΑΕΠΙ”

aepi RADIOFONO-NOTESΕξακολουθούν τα μαγαζιά να πληρώνουν το χαράτσι της ΑΕΠΙ της μοναδικής Ανώνυμης Εταιρείας που έχει στη δούλεψή της τις Yπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Να χρεώνει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την κατοχή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συσκευών επιδιώκει η ΑΕΠΙ!

Σε αντίθεση με την υφιστάμενη νομοθεσία, που προβλέπει την απόδοση δικαιωμάτων εφόσον τα καταστήματα κάνουν δημόσια χρήση του ρεπερτορίου που εκπροσωπούν οι εταιρείες συλλογικής διαχείρισης, η ΑΕΠΙ επιδιώκει να αλλάξει το καθεστώς και να εισπράττει χρήματα για την κατοχή των συσκευών!

- Advertisement -

Οι καταστηματάρχες, εφόσον μεταδίδουν από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση μουσική που εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ, οφείλουν να αποδίδουν δικαιώματα, αλλά πλέον υπάρχει και μουσική που είναι… δωρεάν, καθώς οι δημιουργοί και οι δικαιούχοι της δεν είναι μέλη της ΑΕΠΙ και έχουν δηλώσει πως δεν επιθυμούν την είσπραξη δικαιωμάτων.

Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένη επιστολή που περιγράφει αναλυτικά τη φόρμα της δήλωσης του καταστηματάρχη, ο οποίος θα αναγνωρίζει πως η κατοχή της συσκευής συνιστά υποχρέωση απόδοσης δικαιωμάτων σε δύο συγκεκριμένους φορείς, μία εκ των οποίων είναι η ΑΕΠΙ.

Ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας έχει διευκρινίσει πως όποιος διαθέτει στο κατάστημά του συσκευές ραδιοφώνου ή τηλεόρασης δεν είναι αυτομάτως υποχρεωμένος να πληρώνει αν δεν παίζει ρεπερτόριο προερχόμενο από την ΑΕΠΙ.

-Π-

***

Σημείωση Ε.Θ.

Εξακολουθεί, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, να είναι δυσβάστακτο το χαράτσι της ΑΕΠΙ που αποτελεί την μοναδική ανώνυμη Εταιρεία, η οποία έχει στην δούλεψή της, για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων, τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα Δικαστήρια είναι γεμάτα από δικαιώματα της ΑΕΠΙ κατά καταστηματαρχών.

Εκβιασμός και με το Νόμο, που δεν λογαριάζει την οικονομική κρίση.

Σ.Κ.

spot_img
Monday, February 23, 2026

Latest News

Με πλήθος κυβερνητικών στελεχών το προσυνέδριο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως σημείωσε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου, Σπύρος Μιχαλόπουλος Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται...
spot_img
spot_img

More Articles Like This