“Μεγαλύτερη δύναμη από την βία και την τρομοκρατία, είναι η αγάπη” – Tι δίδασκε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, Χριστόδουλος – Η ουσία της Χριστιανικής πίστης
Ο πλανήτης σήμερα πλημμύρισε από πηγές μίσους. Δίκαιο έγινε η υλική ισχύς και η ηθική μετατράπηκε σε αντικείμενο λοιδοριών, σκωμμάτων και περιφρόνησης.
Και η εξόντωση του ηθικού κώδικα οδηγεί σε οδυνηρές τραγωδίες…
Όμως, το μίσος είναι ο χείριστος σύμβουλος και οδηγός.
Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τονίζει εύστοχα: .«Μεγαλύτερη δύναμη από τη βία και την τρομοκρατία είναι η αγάπη.
Δεν πρέπει εξαιτίας της τρομοκρατικής ενέργειας να αναζητήσουμε συλλογικές ευθύνες ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου.
Το δίκαιο είναι να βρεθούν οι δράστες. Δε συγχωρείται να επιτρέψουμε να φωλιάσει στις καρδιές μας η καχυποψία και το μίσος απέναντι σε έναν ολόκληρο κόσμο. Δεν είναι η εικόνα του Ισλάμ αυτή που παρουσιάζεται στα πρόσωπα των τρομοκρατών.
Αυτοί είναι φανατισμένοι και δεν είναι με το Θεό, που δεν εκφράζεται με φανατισμό…»
Πρόκειται για την ουσία της χριστιανικής πίστης.