9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, September 14, 2025

Σταματά ο εμβολιασμός μέχρι να επιστρέψει ο μοναδικός κτηνίατρος

Χωρίς προσωπικό παραμένει η Δ/νση Κτηνιατρικής Ορεστιάδος – Πότε θα συμπληρωθούν οι κενές θέσεις; – Να μετακινηθεί προσωπικό από άλλες υπηρεσίες για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις στην Οζώδη Δερματίτιδα των βοοειδών της περιοχής

ozodis-dermatitida-emvolismos-2 ozodis-dermatitida-emvolismos-3Προσωρινή παύση στη διαδικασία του ετήσιου εμβολιασμού κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, επέβαλλε η έλλειψη προσωπικού της διεύθυνσης κτηνιατρικής.

Οι εμβολιασμοί σταμάτησαν προσωρινά, εωσότου επιστρέψει ο μοναδικός κτηνίατρος της υπηρεσίας στη Ν. Ορεστιάδα, από την άδειά του, ο κτηνίατρος του Διδυμοτείχου διενεργεί κρεοσκοπικό έλεγχο στο δημοτικό σφαγείο Ορεστιάδας, ενώ ο κτηνίατρος του αγροτικού κτηνιατρείου του Κυπρίνου, μόλις πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Κώστας Δαδούσης μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Δήμητρα Παρασκευοπούλου, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει χρόνος ολοκλήρωσης των εμβολιασμών και πως δεν συντρέχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας καθώς η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, από τον Σεπτέμβριο, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πρώτο εμβολισμό των βοοειδών και ακόμα είναι σε ισχύ η ανοσία για την ασθένεια, βάση των οδηγιών του σκευάσματος που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό.

- Advertisement -

«Εκτιμήσαμε ότι οι εμβολιασμοί θα ήταν καλύτερο να γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να είναι σε υψηλό επίπεδο η ανοσία των βοοειδών. Ταυτόχρονα εμβολιάζουμε και τα νεαρά βοοειδή των έξι μηνών» σημείωσε ο κ. Δαδούσης, λέγοντας πως θα γίνει από κοινού προσπάθεια με την περιφερειακή διεύθυνση κτηνιατρικής ώστε να ενισχυθεί η διεύθυνση της Ν. Ορεστιάδας κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, μέσω του καθεστώτος μετακίνησης προσωπικού από άλλες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή Διδυμοτείχου, περίπου πριν από ένα μήνα καθώς δόθηκε προτεραιότητα λόγω των μεγάλων μονάδων γαλακτοπαραγωγής που λειτουργούν στην περιοχή.

spot_img
Sunday, September 14, 2025

Latest News

Ορυκτά καύσιμα και τσιμέντο ευθύνονται για τους εντονότερους καύσωνες! 

Περισσότερους και πιο έντονους καύσωνες φέρνει η παραγωγή ορυκτών καυσίμων και τσιμέντου, με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή να είναι παρούσα!   Η ανθρωπογενής κλιματική...

More Articles Like This