9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, July 1, 2025

Οι κάτοικοι του Φυλακτού δεν επιθυμούν την συνένωσή με τις Φέρες!!!

Θέλουν να παραμείνουν στον Δήμο Σουφλίου και δεν τους ενδιαφέρει ο σχηματισμός του νέου Δήμου “Κοσμοσώτειρας Φερών”

 

Πρώτα ήρθαν οι συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων του Σχεδίου “Καποδίστριας”.

Και προτούκαλά – καλά ισορροπήσουν τα πράγματα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας προέκυψε και ο ανεκδιήγητος “Καλλικράτης” του Ραγκούση, που τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα.

- Advertisement -

Τεράστιοι σε έκταση Δήμοι που αδυνατούν να φροντίσουν ούτε την έδρα τους, αλλά ούτε και τις Δημοτικές ενότητες που ευρίσκονται εντός των ορίων τους.

Εξ αιτίας λοιπόν του “Καλλικράτη” εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, παράγοντες του πρώην Δήμου Τυχερού, να αποχωρισθούν από τον Δήμο  Σουφλίου και να συνενωθούν σε ένα νέο Δήμο, με τον πρώην Δήμο Φερών.kosmosothra

Για το θέμα αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις και συσκέψεις στο Τυχερό, προς προώθηση της προσπάθειας αυτής, ενώ έχουν ζητήσει και τον βοήθεια των βουλευτών του Νομού μας.

Μόνο που υπάρχουν και αντίθετες απόψεις στην κίνηση αυτή.

Και οι αντίθετες απόψεις εκφράζονται από κατοίκους του οικισμού Φυλακτού, του πρώην Δήμου Τυχερού, οι οποίοι όπως μας γράφουν, δεν επιθυμούν καθόλου μάλιστα, την συνένωσή τους με τον πρώην Δήμο Φερών.

Προτιμούν να μείνουν όπως είναι σήμερα, στον Δήμο Σουφλίου.

Όπως μας είπε μάλιστα ο κ. Βασίλης Μιχαηλίδης, “δύο – τρεις είναι αυτοί που κινούνται. Ο κόσμος ο πολύς δεν νοιάζεται καθόλου για τον σχηματισμό του Νέου Δήμου “Κοσμοσώτειρας Φερών”.

Ο κ. Βασίλης Μιχαηλίδης μας έστειλε και το Προεδρικό Διάταγμα 323/1989 (ΦΕΚ Α’ 146) του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα που εξακολουθεί να ισχύει, όπου αναγράφονται τα εξής:

Άρθρο 5 Π.Δ. 76/1985 παρ. 1 Ν.1832/1989

Προσάρτηση συνοικισμών

1. Δεν επιτρέπεται αν προσαρτηθεί ένας συνοικισμός σε άλλο δήμο ή σε άλλη κοινότητα, πριν περάσει μια πενταετία από τότε που δημοσιεύθηκε το διάταγμα με το οποίο αναγνωρίσθηκε ο δήμος ή η κοινότητα, όπου υπαγόταν ο συνοικισμός ή το διάταγμα με το οποίο προσαρτήθηκε  συνοικισμός στο δήμο ή την κοινότητα.

2. Ένας συνοικισμός δήμου ή κοινότητας, ο οποίος έχει απογραφεί ως αυτοτελής, μπορεί να προσαρτηθεί σε άλλο δήμο ή σε άλλη κοινότητα, με τον οποίο συνορεύει, αν το ζητήσουν οι μισοί τουλάχιστον από τους εκλογείς κατοίκους του συνοικισμού και συναινέσει ο δήμος ή η κοινότητα στον οποίο ζητείται να γίνει η προσάρτηση, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του.

Άρθρο 4

Ένωση δήμων και κοινοτήτων

1. Δήμοι και κοινότητες που συνορεύουν μπορούν να ενωθούν σε έναν οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης μετά από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού τους συμβουλίου, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των 3/5 του συνολικού αριθμού των μελών του κάθε συμβουλίου ή αν το ζητήσουν οι μισοί τουλάχιστον από τους εκλογείς κατοίκους του καθενός από αυτούς.

Η Κοινότητα Φυλακτού με το Νόμο 1416.1984 το έτος 1986-87 εθελούσια συνενώθηκε με την κοινότητα Τυχερού με υπογραφές κατοίκων, ώστε ιδρύθηκε ο νέος Δήμος με ονομασία Δήμος του Δήμου Τυχερού

Καταγράφουμε τα παραπάνω προςπληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της Ε.Θ.

 

 

Aegean
Tuesday, July 1, 2025

Latest News

Αλεξανδρούπολη: Στέγη απέκτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Ένας ακόμη χώρος εγκατάλειψης και παραβατικότητας στην καρδιά των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα παίρνει ζωή. Σύμφωνα με...

More Articles Like This