Για τη συνέχιση του ερευνητικού έργου και των δράσεων του Μουσείου
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναλάβει το έργο της συνέχισης των δράσεων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, από τη στιγμή που η νυν διευθύντρια και ιδρύτρια του Αγγέλα Γιαννακίδου, θα πάψει να ασχολείται με αυτό.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια δωρεά που αφορά στη μελλοντική διαχείριση του μουσείου, αλλά και του συνόλου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε αυτό στο Τμήμα Ιστορίας-Εθνολογίας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο πλέον για την συνολική του διαχείριση.
Η επίσημη αποδοχή της πρότασης από το Πανεπιστήμιο θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ η τροποποίηση του καταστατικού ορίζει και επιτροπή παρακολούθησης της παραχώρησης, όταν έρθει η ώρα να γίνει. Σημειωτέον πως υπάρχει και νομικός σύμβουλος επί της όλης της διαδικασίας.
Αυτό που τόνισε ακόμη η κα. Γιαννακίδου είναι πως θεωρεί ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα διαχειριστεί πιο ορθά το ερευνητικό έργο του μουσείου.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως υποτιμάται η δουλειά των δήμων, όμως κατά την κα. Γιαννακίδου, η παραχώρηση της συλλογής του ΕΜΘ στο πανεπιστήμιο είναι πιο σωστή.
Θ.Τ.