9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, April 5, 2026

Αν χάσετε την άδεια, πληρώνετε 69 ευρώ !!!

Με παράβολο θα επιβαρύνονται όσοι ζητούν αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης, σε περίπτωση κλοπής κ.λπ.

 

Με παράβολο ύψους 30 ευρώ θα επιβαρύνονται όσοι χάνουν το δίπλωμα οδήγησής τους λόγω κλοπής και προχωρούν σε διαδικασία επανέκδοσής του, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία του υπουργείου Μεταφορών.

Ειδικότερα, για τη χορήγηση αντιγράφουν εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, οι πολίτες εφεξής θα πρέπει να καταβάλουν παράβολα 30 ευρώ για την εκτύπωση, 30 ευρώ για την απώλεια και 9,02 ευρώ για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων, δηλ συνολικό αντίτιμο 69,02 ευρώ.

- Advertisement -

Όπως επισημαίνεται σε σχετική απάντηση του γ.γ. Μεταφορών Αθ. Βούρδα, «Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα από Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών και πολίτες, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

– Κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόμενος παραδίδει υποχρεωτικά την (ισχύουσα) κατεχόμενη άδεια οδήγησης.

– Για τη διοικητική διαδικασία αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης, με την αίτηση αντικατάστασης υποβάλλονται, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας οδήγησης και παράβολο 30 ευρώ για την εκτύπωση.

– Για τη διοικητική διαδικασία χορήγησης αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, καταβάλλονται παράβολα 30 ευρώ για την εκτύπωση, 30 ευρώ για την απώλεια και 9,02 ευρώ για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων, συνολικού αντιτίμου 69,02 ευρώ.

Sunday, April 5, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Νέα Βύσσα: Η γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία στο δρόμο για το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μια θετική εξέλιξη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου καταγράφεται στη Νέα Βύσσα, καθώς προχωρά η διαδικασία...
spot_img

More Articles Like This