Όμως δεν είναι έτοιμος 100% – Οι οδηγοί να προσέχουν – Πού είναι τα βενζινάδικα;
Νέα μορφή έχει πάρει πλέον ο κάθετος άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο του Έβρου, επί του οποίου τους τελευταίους μήνες γίνονται μία σειρά από έργα που είχαν παγώσει για πολλά χρόνια.
Ο άξονας πλέον αλλάζει μορφή αφού έχει παρακαμφθεί το χωριό της Κορνοφωλιάς πριν από το Σουφλί, έχει ολοκληρωθεί ο κόμβος της Μάνδρας, πριν από ένα χρόνο είχε τελειώσει η παράκαμψη των Λαβάρων, ενώ έχουν γίνει και επισκευές σε προβληματικά τμήματά του.
Ωστόσο, δεν είναι έτοιμος στο 100% γι αυτό και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σήματα που υπάρχουν ανά τον άξονα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους δίνονται ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.
Πού είναι τα βενζινάδικα;
Ενώ λοιπόν ο κάθετος άξονας σε λίγο καιρό θα έχει μία νέα μορφή πολύ πιο σύγχρονη και θα μειώσει και σημαντικά το χρόνο του ταξιδιού από τη μία άκρη του νομού ως την άλλη, υπάρχει ένα πρόβλημα με το οποίο δεν φαίνεται να ασχολείται κανείς.
Αυτό είναι τα βενζινάδικα, που εκτός του ότι είναι λίγα δεν διανυκτερεύουν κιόλας.
Πιο συγκεκριμένα, επί του κάθετου άξονα και της εγνατίας οδού από την Ορεστιάδα έως την Αλεξανδρούπολη, ένας οδηγός δεν θα βρει ούτε ένα διανυκτερεύον πρατήριο βενζίνης.
Στον κάθετο άξονα υπάρχουν προς το παρόν μόνο δύο, τα οποία ούτε διανυκτερεύουν, ούτε διαθέτουν αυτόματο πωλητή, και από το Αρδάνιο και προς τα κάτω υπάρχουν άλλα πέντε έως την Αλεξανδρούπολη.
Όμως αυτά βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό και όχι στην Εγνατία και επίσης ούτε διανυκτερεύουν, ούτε έχουν αυτόματους πωλητές.
Για όσους δεν γνωρίζουν όμως, η απόσταση μεταξύ των δύο άκρων του νομού είναι πάνω από 130 χιλιόμετρα, ενώ η απόσταση Ορεστιάδα Αλεξανδρούπολη 114.
Θ.Τ.