9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, June 18, 2025

1500 δρομείς στον Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Via Egnatia Run»

Οι μικροί και μεγάλοι δρομείς, θα πλημμυρίσουν την διαδρομή του Αγώνα, που οργανώνει αύριο Κυριακή 12 Μαΐου 2019, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη 

 

Περισσότεροι από 1.500 δρομείς αναμένεται να «πλημμυρίσουν» τη διαδρομή του 4ου Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στην Αλεξανδρούπολη. 

Μυημένοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, πολίτες όλων των ηλικιών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, παιδιά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) θα τρέξουν για τέταρτη χρονιά στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, έχοντας επιλέξει μία από τις τέσσερις διαδρομές: Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ. 

- Advertisement -

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και το πρόγραμμα του αγώνα παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή του αγώνα Ιωάννη Μπόγδη, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. 

«Ο αγώνας VIA EGNATIA RUN σηματοδοτεί την ανοδική πορεία που έχουμε επιλέξει στις δράσεις μας διαχρονικά. Είναι η διαδρομή που ενώνει τους πολίτες με την ιστορία και τον τόπο τους. Ως επιβράβευση της συμμετοχής στον αγώνα δίνουμε το μετάλλιο της νίκης της Σαμοθράκης, το σύμβολο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. 

Φέτος τη διαδρομή του VIA EGNATIA RUN σηματοδοτεί η «μπλε γραμμή». Την «μπλε γραμμή» ή «γραμμή προσανατολισμού» τη συναντούμε σε πιστοποιημένους Μαραθώνιους και Ημιμαραθώνιους αγώνες, με στόχο την ασφάλεια των δρομέων, καθώς και των συνοδών αυτών. Η «μπλε γραμμή» σηματοδοτεί την τήρηση της κατεύθυνσης του αγώνα, αλλά και τον προσανατολισμό των αθλητών, από την έναρξη έως και τον τερματισμό της διαδρομής. Η εφαρμογή της «μπλε γραμμής» αποτελεί «καλή πρακτική» σε αγώνες με υψηλό επίπεδο οργάνωσης, όπως στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις και αναδεικνύει την ποιότητα ασφάλειας της διοργάνωσης, ενδυναμώνει το αγωνιστικό πνεύμα των δρομέων και την επαγγελματική επάρκεια των τεχνικών συμβούλων του αγώνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, συμμετέχουν στον 4ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN. Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών. Συμμετέχουν: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοχωρίου «Η ΣΑΝΤΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Δωρικού «ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Παλαγίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Σύλλογος Ποντίων Φερών, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». 

Wednesday, June 18, 2025

Latest News

Χρηματοδότηση 14,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού οίνου στο εξωτερικό

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Παρεμβάσεων του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, ανακοίνωσε σήμερα...

More Articles Like This