Ταυτόχρονα στήνουν στην Εγνατία οδό, Σταθμούς Πλευρικών Διοδίων στη Μέστη – Προεκλογικός «Μποναμάς» για τους κατοίκους του Ακριτικού Νομού Έβρου – «Ήτανε ΑΔΙΚΟ και γίνεται ΠΡΑΞΗ» – Με τις υγείες μας
Αυτό που φοβώμασταν, τελικά γίνεται πράξη.
Ο λόγος για τον Σταθμό Διοδίων που στήνεται στο Αρδάνιο και ο οποίος ουσιαστικά κόβει στα δύο τον ακριτικό Νομό Έβρου.
Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης παρά τις διαμαρτυρίες των Εβριτών επιμένει στην εφαρμογή των σχεδίων του, με αύξηση του αριθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, για να καταστεί πολύ ελκυστική αγορά, για τους ξένους επενδυτές, αφού περισσότεροι Σταθμοί, φέρνουν περισσότερα κέρδη.
Όμως το «χάπι» του κ. Σπίρτζη, δεν χρυσώνεται πλέον, γιατί όπως έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, οι γέφυρες και σήραγγες της Εγνατίας οδού, δεν έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, ουδεμία βαρειά συντήρηση.
Με συνέπεια την ύπαρξη πιθανών κινδύνων, αλλά και δημιουργία ανάγκης μεγάλων δαπανών, που θα χρειασθούν από τον επενδυτή που θα αποκτήσει την Εγνατία οδό.
Την έναρξη εργασιών για την δημιουργία Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στο Αρδάνιο, μας ανακοινώνει η Απόφαση του Αστυνομικού Δ/ντού Αλεξανδρούπολης κ. Παναγιώτη Καρτάλη, για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Τμήμα της «Εγνατίας» προς Κήπους.
Συγκεκριμένα στην Απόφαση προβλέπεται.
Η τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και ο αποκλεισμός της μιας λωρίδας κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, από την χ.θ. 648+717 έως την χ.θ. 648+917 και των δύο(2)ρευμάτων κυκλοφορίας, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής μετωπικών σταθμών διοδίων Αρδανίου.
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω εργασιών θα αποκλειστεί η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας και η Λ.Ε.Α. και των δύο (2) ρευμάτων κυκλοφορίας και η κίνηση θα διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας.
Το ανώτατο όριο ταχύτητας ορίζεται στα 100 χλμ/ώρα σε απόσταση 700 μέτρων από το σημείο εκτέλεσης των εργασιών, στα 80 χλμ/ώρα σε απόσταση 500 μέτρων, στα 60 χλμ/ώρα σε απόσταση 100 μέτρων και στα 50 χλμ/ώρα στο σημείο εργασιών αντίστοιχα.
Η οριζόντια και κάθετη σήμανση θα εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητόδρομου.
Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται, κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, συνεπεία τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).
Πλευρικοί Σταθμοί διοδίων στη Μέστη
Όμως δεν είναι μόνον τα διόδια στο Αρδάνιο.
Τα «Δώρα» στους Εβρίτες, και μάλιστα παραμονές Εθνικών Εκλογών, συνεχίζονται και με τις εργασίες κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων στη Μέστη.
Πάλι με Απόφαση της Αστυνομίας επέρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και τον πλήρη αποκλεισμό του κλάδου Εξόδου από την Εγνατία Οδό προς Μέστη & Σάπες στον Α/Κ Μέστης (χ.θ.592+318), προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων.
Κατά την διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από Κήπους προς Μέστη & Σάπες θα πραγματοποιείται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξ/πολης – Κομοτηνής και οι οδηγοί θα προειδοποιούνται εγκαίρως με Εργοταξιακή Σήμανση να εξέλθουν από την Εγνατία Οδό στον Α/Κ Μάκρης, σύμφωνα και με τεχνική μελέτη προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Και ενώ παντού η Κυβέρνηση μοιράζει παροχές και προεκλογικούς «μποναμάδες» μόνον εδώ στον Έβρο, έχουμε αρνητικές παροχές, καθώς φορτώνονται στην πλάτη των Εβριτών νέα Μετωπικά και πλευρικά Διόδια.
Πραγματικά το ενδιαφέρον για τον ακριτικό Νομό Έβρου, είναι …«συγκινητικό».
Μας …σκλαβώνει και μας υποχρεώνει, μπροστά στις κάλπες.
«Ήτανε ΑΔΙΚΟ και γίνεται ΠΡΑΞΗ».
Σ. Κ.