9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, October 15, 2025

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΑ ME THN “COSCO” TO ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ

Ο Οργανισμός Λιμένος (ΟΛΑ) ανακοίνωσε σημαντική συμφωνία με τις εταιρείες COSCO HELLAS και  KUHNE NAGEL, για την μεταφορά προϊόντων, μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης – Προχωρούν άμεσα και οι εργασίες εκβάθυνσης

cosco_piraeus_600_1 stavrakoglou-1 ALEX-POLI-LIMANI.7

Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) ανακοίνωσε την εγκατάσταση των εταιρειών COSCO και KUHNE NAGEL στο λιμάνι, σε μια σημαντικότατη, από όλες τις πλευρές, συμφωνία μεταφοράς προϊόντων μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Η κίνηση αυτή φανερώνει ότι μπορούν να υπάρξουν «απαντήσεις» σε επιχειρηματικό επίπεδο, στην οικονομική κρίση, με εξαιρετικά οφέλη για την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του νομού Έβρου και της Θράκης.

- Advertisement -

 

Η συμφωνία

Η Cosco Hellas, είχε καταθέσει αίτημα προς τον Ο.Λ.Α. περί παραχώρησης αποθήκης, αίτημα, το οποίο πήρε ομόφωνα και πανηγυρικά το “πράσινο φως” από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Α. στην τελευταία συνεδρίασή του.

Η απόφαση αυτή, ήλθε σε συνέχεια της ανακοίνωσης, προ μηνός, από τον Ο.Λ.Α., για την εγκατάσταση της KUHNE NAGEL στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η νέα συμφωνία με την Cosco Hellas, αποτελεί μεγάλη επιτυχία, η οποία θα προκαλέσει ανατροπή όλου του ελληνικού «λιμενικού χάρτη».

Είναι ευτύχημα για την περιοχή και την πόλη της Αλεξανδρούπολης, ότι οι αρχικές πληροφορίες για τη συμφωνία, τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Η Cosco Hellas, που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τη διαχείριση λιμενικών υπηρεσιών, θα αναλάβει «δράση» στο λιμάνι της πόλης μας πολύ σύντομα.

Η έλευσής της, αναμένεται να αλλάξει θετικά την ισορροπία των εμπορευματικών μεταφορικών ροών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλές ωφέλειες στην τοπική και εθνική οικονομία.

 

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΛΑ Σταύρου Σταυράκογλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή πάρα πολύ σύντομα, ενδεχομένως σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ως προς το τεχνικό μέρος, έγινε αναφορά στην σιδηροδρομική γραμμή του λιμανιού που θα είναι έτοιμη περίπου σε 12 μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να ετοιμαστεί και συντομότερα, ενδεχομένως και ως τα μέσα του καλοκαιριού του 2014.

Επίσης προχωράει άμεσα και η εκβάθυνση του λιμανιού, ένα έργο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα, συμβάλλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση της στόχευσης της διοίκησης του ΟΛΑ να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης διαμετακομιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

 

Ποια είναι η Cosco Hellas

Η Cosco Hellas, είναι μία διεθνής εταιρεία με ιδιαίτερη δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εν λόγω μεταφορική εταιρεία, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη χώρα μας, καθώς μετά τον Πειραιά επέλεξε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αποκτήσει αποθήκη εμπορευμάτων.

Θα διακινούνται φορτία προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αλλά και προς την Ασία.

Το προσεχές διάστημα μάλιστα αναμένεται να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και ομάδα της Cosco Hellas, προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες τεχνικής φύσεως.

Wednesday, October 15, 2025

Latest News

Από την Ορεστιάδα προετοιμάζεται το 19ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης 

Θα γίνει στις αρχές καλοκαιριού - ΠΟΕΣΥ και Περιφέρεια ΑΜΘ ενώνουν δυνάμεις με επίκεντρο τις προκλήσεις της ενημέρωσης και...

More Articles Like This