Εντύπωση προκαλεί η αναβολή παιχνιδιού σε κλειστό χώρο εξαιτίας της βροχής
Την ίδια ημέρα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνει τη χορήγηση χρημάτων για τη νέα οροφή στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά – η έδρα της πιο δημοφιλούς ομάδας της χώρας- συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τα χρόνια προβλήματα στη στέγης του.


Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ για την 14η αγωνιστική της EuroLeague. Ωστόσο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Byron», η Πολιτική Προστασία έκρινε πως το παιχνίδι δεν μπορούσε να διεξαχθεί με ασφάλεια. Η απόφαση θεωρήθηκε ορθή, καθώς οι δρόμοι στην πρωτεύουσα είχαν μετατραπεί σε μικρές λίμνες. Έτσι, ο πρώτος λόγος της αναβολής ήταν οι κυκλοφοριακές δυσκολίες. Ο δεύτερος, ήταν η εδώ και χρόνια ασυντήρητη οροφή του ΣΕΦ.

Παρά τις γιγάντιες προσπάθειες των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που με «ελληνική πατέντα» τοποθέτησαν ένα τεράστιομουσαμά για να εμποδίσουν την είσοδο των νερών, οι εξωτερικοί χώροι του γηπέδου παρέμεναν πλημμυρισμένοι.


Ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές υπενθύμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και πως υφίσταται εδώ και 30 χρόνια, από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Ιωαννίδη. Το ίδιο επιβεβαίωσε και η διοίκηση του ΣΕΦ, μέσω της Χριστίνας Τσιλιγκίρη, η οποία τόνισε ότι οι μελέτες για την αποκατάσταση της οροφής είχαν σταλεί επί υπουργίας Αυγενάκη, αλλά δεν εντάχθηκαν ποτέ στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μέχρι σήμερα, υπεύθυνη για τη συντήρηση του γηπέδου είναι η κυβέρνηση. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να αναλάβει επισήμως το ΣΕΦ και αναμένει την υπογραφή της σύμβασης.
Αλέξανδρος Κεσανλής




