9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, February 4, 2026

Δρόμος «παγίδα θανάτου»

Ο κάθετος Άξονας της Εγνατίας οδού που οδηγεί προς Ορεστιάδα – «Εγκληματικές» οι είσοδοι-έξοδοι προς την πόλη της Νέας Ορεστιάδος – Κάτι πρέπει να αλλάξει

Δεν είναι άδικοι οι χαρακτηρισμοί που δίνει για το οδικό Δίκτυο του Νομού Έβρου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδος κ. Άννα Μεμετζή.

Διαβάστε τις επισημάνσεις της.

Σήμερα ταξίδευα προς Θεσσαλονίκη από Ορεστιάδα. Μόλις περάσεις τον Νέστο, άρα μόλις μπεις από την Θράκη στη Μακεδονία το GPS δείχνει ότι απέχεις 118 χλμ από την Αλεξανδρούπολη. Επομένως διασχίζεις πάνω στην Εγνατία Οδο, δυο ολόκληρες περιφερειακές ενότητες-Ξάνθης, Ροδόπης – και βγαίνεις ατην Αλεξανδρούπολη σε μία από τις τρεις ακίνδυνες εξόδους.

- Advertisement -

Εμείς οι 52.000 ψυχές του Βορείου Εβρου – προφανώς επειδή είμαστε πιο αναλώσιμες – θα πρέπει να διασχίσουμε 169 χλμ σε έναν κάθετο άξονα – παγίδα θανάτου- ας μην μιλήσουμε για τις καταπληκτικά εγκληματικές εισόδους – εξόδους της Ορεστιάδας και όλα αυτά γιατί στο μυαλό της Πολιτείας είμαστε απλώς η ενδοχώρα του Εβρου.

Πριν από 100 χρόνια η ηττημένη Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή. Από το 1923 μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε; Συνεχίζουμε να μην έχουμε δικαίωμα στα ίδια διοικητικά εργαλεία όπως όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες;

Είμαστε η μόνη περιοχή στη χώρα με αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν είμαστε Περιφερειακή Ενότητα.

Και μην μπερδεύεστε κάποιοι! Άλλο ο γεωγραφικός νομός Εβρου και άλλο το διοικητικό εργαλείο που ονομάζεται Περιφερειακή Ενότητα!

Άννα Μεμετζή

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδος

Wednesday, February 4, 2026

Latest News

Σοβαρό πρόβλημα τα ασυντήρητα μπαλκόνια στην Αλεξανδρούπολη

Πολυκατοικίες άνω των 40 ετών αποτελούν παγίδα για τους πεζούς - Παρέμβαση του Δήμου και κυρώσεις στους ιδιοκτήτες - Τι επισημαίνει ο αρχιτέκτων-μηχανικός Ανέστης...
spot_img
spot_img
spot_img

More Articles Like This