9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 16, 2026

Ελάχιστα τα κενά εκπαιδευτικών στον Έβρο

Όλα βαίνουν καλώς στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού – Πληρότητα καθηγητών και στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

apostolakoudis sxoliki-aithousa1

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση, συγκριτικά με άλλες χρονιές, βρίσκονται  τα γυμνάσια και  λύκεια στον Έβρο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε και ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Στέργιος Αποστολακούδης, πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές μέρες οι τελευταίοι διορισμοί αναπληρωτών, και πλέον τα κενά είναι ελάχιστα, καθώς ήρθαν στο νομό όλοι οι αναπληρωτές που είχε ζητήσει η Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

- Advertisement -

Το μόνο κενό που παρουσιάζεται είναι στη θέση καθηγητή Γερμανικών στο σχολείο της Σαμοθράκης, καθότι ο νυν καθηγητής παρουσίασε πρόβλημα υγείας.

Eπίσης, υπάρχουν κάποια κενά ωρών σε κάποια σχολεία του Έβρου, σε μαθήματα όπως η μουσική και τα καλλιτεχνικά, όμως οσονούπω και αυτά θα αναπληρωθούν.

Πολύ σημαντικό ωστόσο είναι ότι σε βασικές ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε ένα κενό, και  ούτε μία ώρα χαμένη στα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται οι μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ενδεικτικό επίσης της κατάστασης είναι ότι στα σχολεία ειδικής αγωγής, η πληρότητα καθηγητών είναι πάνω από το  100 τοις εκατό.

Ν. Τ.

 

Thursday, April 16, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Έρχεται νέο «Ανακαινίζω» με επιδότηση έως 95%

Με επιδότηση ακόμη και 95%, έρχεται νέο «Ανακαινίζω», καθώς έπειτα από την ενδιάμεση αναθεώρηση των Προγραμμάτων 2021-2027 σε ευρωπαϊκό...
spot_img

More Articles Like This