Θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ελλήνων Χημικών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. την προσεχή Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη
Η Ένωση Ελλήνων Χημικών, Περιφερειακό Τμήμα ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σας προσκαλεί στην ημερίδα «ΤΣΙΠΟΥΡΟ παραγωγή, ποιότητα, προοπτική», που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο “GRECOTEL EGNATIA”, (αίθουσα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ) την Κυριακή 08-12-2013 (ώρες 10.00-15.00).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 08-12-2013
10:00-10:30 Eγγραφή συνέδρων
10:30-11:00 Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμοί, ανακοινώσεις
A΄ Ενότητα
11:00-11:20 Tσίπουρο Μια ιστορική αναδρομή, κ. Σταύρος Μίχας, συν/χος χημικός Γ.Χ.Κ, π. Πρ/μενος Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσ/νικης.
11:20-11:40 Παραγωγική διαδικασία, ποιοτικά χαρακτηριστικά τσίπουρου. Προοπτικές. Δρ.Παπράς Αστέριος, χημικός – οινολόγος, π. Διευθυντής Αγροτικού Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου.
11:40-12:00 Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιμέρους χωρών σε ποτά ανάλογα του τσίπουρου (spirit drinks) κ. Γεωργόπουλος Θεόδωρος,νομικός-δικηγόρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ρένς (ΓΑΛΛΙΑ), επί αμπελοοινικών θεμάτων.
12:00 – 12:20 ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ (ΚΑΦΕΣ)
Β΄ Ενότητα
12:20-12:40 Nομοθετικό πλαίσιο για το τσίπουρο, ως γεωγραφική ένδειξη, υπέρ της Ελλάδος, κ. Αλεξάνδρα Σκορδάκη (Δρ), χημικός Γ.Χ.Κ.
12:40-13:00 Διασφάλιση υγείας καταναλωτών στην παραγωγική διαδικασία του τσίπουρου. κ. Παναγιώτης Τσέτουρας, γεωπόνος – οινολόγος.
13:00-14:00 Παρεμβάσεις, τοποθετήσεις,ερωτήσεις συνέδρων
14:00-14:30 Απαντήσεις, συμπεράσματα, κλείσιμο ημερίδας
14:30-15:00 Γευσιγνωσία τσίπουρου.