9.4 C
Alexandroupoli
Monday, December 8, 2025

Θεατρική συνάντηση στην Κομοτηνή

Διήμερο Φεστιβάλ θεάτρου αρχίζει σήμερα Παρασκευή

MASKES-THEATROU.2

Με τη συμμετοχή 50 φιλοξενούμενων καλλιτεχνών από τη Βουλγαρία και την Ουκρανία διεξάγεται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κομοτηνή θεατρικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «BASACA» (Black Sea Area for Culture and Art – Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας για τον Πολιτισμό και την Τέχνη).
Το «BASACΑ» εντάσσεται στο Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μαύρης Θάλασσας 2007-2013 και σκοπός του είναι η κινητοποίηση του τοπικού δυναμικού για τη δημιουργία κοινού πολιτιστικού περιβάλλοντος στις κοινότητες της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο ο Δήμος Κομοτηνής μετέχει ως επικεφαλής εταίρος παράλληλα με πολιτιστικούς οργανισμούς από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και την Οδησσό της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δήμος Κομοτηνής, την προσεχή Παρασκευή, στις 8:30μ.μ. θα πραγματοποιήσει την έναρξη του Θεατρικού Φεστιβάλ στο χειμερινό Δημοτικό Θέατρο με την αναβίωση του εθίμου των Μωμογέρων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».
Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει, επίσης, την παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ» από το τμήμα ενηλίκων του ερασιτεχνικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Την επομένη, στις 9:15μ.μ., οι θεατρικές ομάδες από τη Βουλγαρία και την Ουκρανία θα παρουσιάσουν τις θεατρικές τους δημιουργίες, βασισμένες σε μύθους και θρύλους της Μαύρης Θάλασσας.
Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι: «Η αγάπη είναι αρμυρή» και «Το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας» (είσοδος δωρεάν).
Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Οδησσό και το Μπουργκάς και περιλαμβάνουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, γαστρονομική έκθεση και φεστιβάλ παράδοσης.

Monday, December 8, 2025

Latest News

Επιστροφή στις νίκες για την Νίκη Αλεξανδρούπολης

Σπουδαίο «διπλό» για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης μέσα στη Σκόπελο, σημείωσε την 7η νίκη της σε 8 παιχνίδια και παραμένει ψηλά...
spot_img
spot_img

More Articles Like This