9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, December 3, 2025

Νέες Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν στο Δέλτα του Έβρου

Μετά από ανώνυμη δωρεά – Δέσμευση της Περιφέρειας ΑΜΘ να αποκατασταθεί ο δρόμος που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών

Νέες ελληνικές σημαίες μετά από δωρεά ανώνυμου ιδιώτη, ανεμίζουν πλέον στις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου.Πρόκειται για μια εθελοντική και χαρακτηριστική κίνηση που εκφράζει την ελληνική ταυτότητα στο ιδιαίτερα ευαίσθητο συνοριακό τμήμα του Νομού.
Ο κοσμήτορας του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», Χρήστος Πασχαλάκης, φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, όπου και μίλησε στον Σταύρο Παπαδόπουλο, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της σπουδαίαςπράξης.
Ειδικότερα, ο κ. Πασχαλάκης δήλωσε: «Χαρακτηριστικό των περισσότερων καλυβών είναι η σημαία, η Ελληνική σημαία που είναι αναρτημένη στις καλύβες. Αυτές βέβαια ξεθωριάζουν με τον καιρό και χαλάει η ποιότητά τους. Μέσω δωρεάς ανώνυμου πολίτη, η Ελληνική σημαία πάντα κυματίζει και θα κυματίζει στο Δέλτα του Έβρου. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι καλλιεργητές, να σηκώνουμε την γαλανόλευκη ψηλά κάθε μέρα στο Δέλτα».
Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκαν τις καλύβες του Δέλτα του Έβρου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Βαγγέλης Πουλιλιός, οι οποίοι συζήτησαν με τους ανθρώπους του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» κάποια από τα προβλήματα. 

Κύριο ζήτημα αποτελεί ο δρόμος και τα περάσματα που εξυπηρετούν το τουριστικό κοινό του Δέλτα του Έβρου, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Πασχαλάκης, η κατάσταση του δρόμου είναι απροσπέλαστη σε ορισμένα σημεία.
«Το κύριο αίτημα όλων των ανθρώπων αφορά το Δέλτα του Έβρου, σχετικά με θέματα της περιφέρειας. Το θέμα των καλυβών είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης, ενώ θέμα της περιφέρειας είναι ο δρόμος. Πήγαμε με τον κύριο Τοψίδη και τον κύριο Πουλιλιό στο Δέλτα του Έβρου. Τους δείξαμε την κατάσταση του δρόμου και μια ελαφρά διάβαση,που αυτές τις μέρες είναι απροσπέλαστη, καθώς το ποτάμι έχει κατεβάσει νερό. Επισημάναμε επίσης, το θέμα της αναβάθμισης. Ο κύριος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθεί λύση και ο δρόμος θα αποκατασταθεί για να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Μιλάμε για τον δρόμο-ανάχωμα, που είναι υπερυψωμένος και περνάει μέχρι το δασικό περίπτερο, εξυπηρετώντας τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Έχω ακούσει πολλά παράπονα από επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, καθώς και από ιδιοκτήτες λεωφορείων, για την μεγάλη φθορά που προκαλείται στα οχήματά τους και για το πόσο κουραστικό είναι για τους επισκέπτες να κινούνται σε αυτόν τον δρόμο. Το πρόβλημα υφίσταται χρόνια τώρα. Δεν είναι αποδεκτό το πιο σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής μας να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, αλλά υπάρχει η υπόσχεση ότι θα αποκατασταθεί σύντομα. Ο κύριος Περιφερειάρχης έχει υποσχεθεί ότι ο δρόμος μέχρι το δασικό περίπτερο θα διαμορφωθεί σε ασφαλή κατάσταση. Επιπλέον, η διάβαση που τώρα είναι προβληματική, θα ανακατασκευαστεί σαν μικρό γεφυράκι, ώστε να περνάμε με ασφάλεια», συμπλήρωσε ο κοσμήτορας του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», Χρήστος Πασχαλάκης.

Aλέξανδρος Κεσανλής

Wednesday, December 3, 2025

Latest News

Έβρος: Μετασχηματισμοί στην παραμεθόριο 

Ανάγκη εφαρμογής σύγχρονου ευρωπαϊκού πλαισίου εποπτείας - Αυξανόμενη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων, άναρθρες κραυγές, ελλιπής καταγραφή, διεθνή παραδείγματα και το...
spot_img

More Articles Like This