9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, February 15, 2026

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη

 

Είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Η ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που έθεσε υπ’ όψιν του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη.

- Advertisement -

Κατ’ αρχάς, ο κ. Πέτροβιτς ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου, ώστε να υλοποιηθεί σύντομα το συγκεκριμένο έργο.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως εδώ και δυο χρόνια υπάρχουν 3.900.000 ευρώ δεσμευμένα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ένα χρηματικό ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του έργου. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως αυτά τα χρήματα δεν θα είναι για πάντα διαθέσιμα.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δέσμευση του ποσού και τόνισε πως το υπουργείο θα συνδράμει στην προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε πως είναι μια δύσκολη περίοδος με ένα πολύ σφιχτό προϋπολογισμό και με πολύ μεγάλες ανάγκες, λόγω των λαθών στο σχεδιασμό του παρελθόντος.

* Ξενάγηση στον χώρο του Κολυμβητηρίου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος τον ξενάγησε στο χώρο του νέου κολυμβητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των δυο αντρών, ήταν για… γερά νεύρα, καθώς τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα για το νέο κλειστό γυμναστήριο.

Ένα έργο, το οποίο ο Δήμος προϋπολογίζει περίπου στα 7 εκ. ευρώ, ενώ ο υφυπουργός απάντησε ότι τα οικονομικά του υπουργείου είναι “στο κόκκινο” και η δαπάνη είναι δύσκολο να εγκριθεί.

Μετά από μακρά σε διάρκεια χρόνου συζήτηση, ο κ. Βασιλειάδης πείσθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη να κατασκευαστεί, λόγω του ότι πρέπει να τηρηθούν προδιαγραφές για την φιλοξενία διεθνών αγώνων.

Συγχρόνως ο Υφυπουργός επικοινώνησε άμεσα με επιτελείς του υπουργείου, ζητώντας μια απάντηση στο εάν η μελέτη μπορεί να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο, ώστε το έργο να υλοποιηθεί.

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Βασιλειάδης ήταν ότι μάλλον θα εφαρμοστεί η ίδια τακτική που είχε εφαρμοστεί και στην ανέγερση του κλειστού γηπέδου “Καπαγέρωφ” του Πειραιά, όπου και εκεί υπήρχαν διάφορα κωλύματα.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός ανακοίνωσε και την χορήγηση 360.000 ευρώ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού και οι σχετικές μελέτες εστάλησαν εγκαίρως.

Τίνα Δελησταμάτη

spot_img
Sunday, February 15, 2026

Latest News

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Στο επίκεντρο τα κτιριακά ζητήματα των σχολείων

Όπως ανέφερε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο Γιάννης Ναϊτίδης, στόχος είναι να εκδοθούν άδειες, ώστε τα παλιά κτίρια με προβλήματα να...
spot_img
spot_img

More Articles Like This