Συναγερμός θανατηφόρου κορονοϊού στις γάτες

Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στις χώρες υψηλού κινδύνου

Μια νέα μορφή κορονοϊού, του νέου ιού FCoV-23, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες στην Ευρώπη. Ο θανατηφόρος και υψηλής μετάδοσης Covid προσβάλλει τις γάτες και γενικότερα τα αιλουροειδή.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, το πρόβλημα είναι οξυμένο στην Κύπρο, όπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ο ιός σκότωσε 8.500 γάτες. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, το πρώτο κρούσμα του FCoV-23 εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Η δρ. Christine Tait-Burkard, λοιμωξιολόγος επικεφαλής της ομάδας, επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα και ζήτησε να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος γατών και αιλουροειδών από τα κράτη που έχουν έξαρση του ιού. Ζήτησε να επιβληθεί απάγόρευση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου.

- Advertisement -

Προς ώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι δεν σχετίζεται με την COVID-19.

Thursday, October 1, 2026

Latest News

Ας ακουστεί, αν και δεν πρόκειται να γίνει πράξη η παρούσα φαντασίωση

Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη χαρά για όλο τον Ελληνισμό, αν κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός κατέθετε...

More Articles Like This