9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, February 24, 2026

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Η Ελλάδα οφείλει να σκληρύνει την θέση της έναντι των λαθρο-προσφύγων, που μας στέλνει κατά εκατοντάδες κάθε μέρα, ο νεοσουλτάνος Ερντογάν – «SALUS POPULI, PRIMA LEX»

 

Το τσουνάμι των λαθρομεταναστών που μας στέλνει ο σουλτάνος από τη γειτονική χώρα ξεπέρασε και πάλι κάθε προηγούμενο και κατέκλυσε τα νησιά και τον Έβρο.

Ο υπουργός που παριστάνει τον αρμόδιο για τη «μεταναστευτική πολιτική» (;)έχασε τη λαλιά του και παρακολουθεί απλώς το φαινόμενο, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι ο Ερντογάν μας στέλνει Κούρδους από το Αφρίν της Συρίας που θέλει να ξεφορτωθεί, και η ανόητη κυβέρνηση τους καλοδέχεται τους περιποιείται και τους κανακεύει, ξεχνώντας ότι οι Τούρκοι τους ξεσπίτωσαν στο Αφρίν και τους καθοδηγούν προς το κορόιδο που λέγεται Ελλάδα.

- Advertisement -

Αυτοί οι Κούρδοι πού εισέρχονται από τον Έβρο, κάνοντας περίπατο υπό τα θωπευτικά βλέμματα των Τούρκων συνοριακών φρουρών, δεν κατευθύνονται προς τη Βουλγαρία, γιατί έχουν ενημερωθεί ότι η χώρα αυτή έχει σφραγίσει τα σύνορά της και αν συλλάβει κάποιον λαθραίο τον περιποιείται δεόντως, ενώ η κυβέρνησή μας τους φροντίζει, τους ταΐζει, τους ποτίζε, σε ανοιχτούς καταυλισμούς και σε Ωραία διαμερίσματα.

Γι’ αυτό όλοι οι λαθραίοι μας προτιμούν.

Ερωτάται επομένως, προφανώς όχι η κομμουνιστική κυβέρνηση, που πάσχει από άκρατη ιδεοληψία και ανικανότητα, αλλά το αρμόδιο πλέον μαντείο των Δελφών, τί θα τους κάνουμε τους λαθρομετανάστες, που είναι όλοι τους χωρίς ειδικότητα και δεξιότητες.

Οι γειτονικές χώρες και πολύ περισσότερο οι της κεντρικής Ευρώπης δεν τους θέλουν ενώ σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση της Κομμισσιόν και να δεχτούν λαθρομετανάστες, βάσει ποσοστώσεων, ενώ γελούν με τα πρόστιμα που τους επιβληθήκαν (250.000 για κάθε λαθραίο που αρνούνται να δεχτούν στο έδαφος τους).

Ας μη μιλάμε καλύτερα για ΕΕ, που μόνον ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμ. Μακράν προσπαθεί να εξυψώσει, μετά την αποδυνάμωση της Μέρκελ. (Ερωτάται και κάτι άλλο: έχει μέλλον η ΕΕ;)

Και επειδή το μαντείο των Δελφών δεν θα μας απαντήσει, είναι καιρός να καταλάβουμε ότι μόνοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους λαθρομετανάστες, που μας στέλλε ο Ερντογάν και τα χρυσοφόρα κυκλώματά του.

Πώς; Με σκληρή αυστηρότητα και αναλγησία, γιατί πλέον κινδυνεύει η ελληνική φυλή από τα τσουνάμια των λαθραίων μουσουλμάνων, που μεθοδευμένα και βάσει μακρόπνοου σχεδίου μας στέλνουν οι Τούρκοι. Τα σύνορα στον Έβρο πρέπει να κλείσουν.

Τα σκάφη του λιμενικού και του Πολεμικού ναυτικού πρέπει να απωθούν τις βάρκες και τα φουσκωτά των λαθραίων προς τις τουρκικές ακτές και να μην τους βοηθούν, γιατί όποιος ταξιδεύει οπουδήποτε το κάνει υπό ίδια ευθύνη και η χώρα προορισμού του δεν του οφείλει τίποτα.

Όσοι συλλαμβάνονται να εγκλείονται αμέσως σε κλειστά στρατόπεδα-φυλακές και να απελαύνονται αμέσως.

Να αντιληφθούν άπαντες οι υποψήφιοι λαθρομετανάστες ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι και θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, που παράνομα και χωρίς έγγραφα διάβηκαν τα σύνορα.

Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι η παρούσα κυβέρνηση καταλαβαίνει όλα τα παραπάνω και κυρίως τους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν τη σκλήρυνση της στάσης μας έναντι των λαθραίων μουσουλμάνων.

Άλλωστε η κυβέρνηση, το τσούρμο καλύτερα, βρίσκεται μονίμως υπό διάλυση, λόγω της εσωκομματικής αντιπολίτευσης -53+- και των έριδων με τους συνεταίρους -Ανέλ- της ατολμίας του πρωθυπουργού, της ανικανότητας των υπουργών της και του ρουσφετολογικού χαρακτήρα των στελεχών της.

Άλλά περισσότερο φταίει η αλαζονεία που τους κατέχει και τους εμποδίζει να ζητήσουν τις απόψεις των ειδικών, που δεν είναι τσανάκια τους και γι’ αυτό αυτοσχεδιάζουν.

Σε αυτά τα κυβερνητικά χαρακτηριστικά οφείλονται και τα δύο τελευταία τεράστια-ολισθήματα: η (δήθεν) αναβάθμιση των 85 F16 και η (δήθεν) χρονομίσθωση των δύο γαλλικών σύγχρονων φρεγάτων, που αποτελούν πλέον fake news, ψευδείς ειδήσεις και θα πρέπει να διδάσκονται στις πανεπιστημιακές σχολές πολιτικών επιστημών και δημοσιογραφίας.

Και τα δύο θέματα τα χειρίστηκε ο πρωθυπουργός σε συναντήσεις του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμ. Μακρόν, ενώ στο πρώτο Ενεπλάκη στη συνέχεια Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. ΚΑμμένος και στο δεύτερο ο αναπληρωτής του Φ. Κουβέλης.

Κανείς τελικά δεν ξέρει τί έγινε: δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας τι του είπε ο κ. Τραμπ, στο πρώτο θέμα, ούτε τι του είπε ο κ. Μακρόν στο δεύτερο, ή στο πρώτο είναι πολλά τα λεφτά και στο δεύτερο δεν αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται ο κ. Κουβέλης, αφού η Γαλλίδα υπουργός εθνικής άμυνας δήλωσε άγνοια του θέματος των φρεγατών.

Όμως τα θέματα εθνικής άμυνας πρέπει να προχωρήσουν λόγω της επιθετικότητας και των παραλογισμών του Ερντογάν.

Η αναβάθμιση των F16 επείγει και αν χρειάζονται και άλλα χρήματα πέραν των προϋπολογισθέντων οφείλει η κυβέρνηση να τα βρει, από το μαξιλάρι που δημιούργησε ενόψει της εξόδου στις αγορές ή από το υπέρ πλεόνασμα του 2017.

Όσο για τις φρεγάτες, επίσης επείγει η απόκτηση ή χρονομίσθωσή τους, και καλόν είναι να γίνουν νέες επαφές με τον κ. Μακρόν.

Όταν πρόκειται για την άμυνα της πατρίδας, χρήματα πάντοτε εξευρίσκονται.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

Σημείωση Ε.Θ.

Οι Λατίνοι έλεγαν SALUS POPULI, PRIMA LEX – «Η Σωτηρία της Πατρίδος, υπέρτατος Νόμος».

Η επέλαση των λαθρο-μουσουλμάνων δεν επιτρέπεται άλλο να συνεχισθεί.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις δήθεν φιλανθρωπίες και ας εστιάσουμε την προσοχή μας στο συμφέρον της Πατρίδος.

Σ.Κ.

spot_img
Tuesday, February 24, 2026

Latest News

Με πλήθος κυβερνητικών στελεχών το προσυνέδριο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως σημείωσε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου, Σπύρος Μιχαλόπουλος Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται...
spot_img
spot_img

More Articles Like This