Την παραχώρηση του χώρου στάθμευσης κάτω από τον Φάρο ζήτησε με επιστολή του προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης – Πρόταση που θα δώσει «ανάσα» στους οδηγούς

Για το μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού και την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, στη συνέντευξη που έδωσε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και την Μαρίνα Κονδύλη, στο Δημαρχείο.
Για την ακρίβεια, ο κ. Ζαμπούκης προχώρησε σε μία αποκάλυψη, που δεν είναι άλλη από το γεγονός πως υπάρχει ένας σχεδιασμός από πλευράς Δήμου, για να γίνει παραχώρηση του πάρκινγκ κάτω στο λιμάνι της πόλης.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Σε λίγο καιρό, ολοκληρώνεται η σύμβαση της μίσθωσης από τον Ο.Λ.Α. προς την εταιρεία που σήμερα το μισθώνει, με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας των αυτοκινήτων. Έχω στείλει λοιπόν, μία επιστολή προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος, κ. Σταμπουλίδη, και αφού του εξηγώ όλη αυτήν τη σχέση αλληλεπίδρασης που υπάρχει ανάμεσα στο λιμάνι και την κοινωνία, του λέω πως θα έπρεπε να το παραχωρούν δωρεάν στους δημότες – όπως γινόταν πριν από πάρα πολλά χρόνια. Όμως, αντιλαμβανόμενος και σεβόμενος ότι θα πρέπει να προσπορίζεται ένα εισόδημα ο Οργανισμός Λιμένος για να καλύψει τις ανάγκες που έχει στον προϋπολογισμό του, του ζητώ πλέον να παραχωρήσει στον Δήμο Αλεξανδρούπολης την χρήση του χώρου αυτού, με αντάλλαγμα, το οποίο εμείς είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε όσο χρειαστεί. Κάνω μάλιστα, και μια πρόταση στην επιστολή για επιπλέον ένα 20% σε αυτό που ήδη πετύχανε με διαγωνισμό, στην δημοπρασία της προηγούμενης χρονικής διάρκειας μίσθωσης. Εάν το εμπόδιο το 2021, τότε που μίσθωσε ο τελευταίος μισθωτής την έκταση αυτού του πάρκινγκ, ήταν ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ως φορέας του δημοσίου δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό, τώρα το ξεπεράσαμε διότι το είχαμε προβλέψει. Τώρα πλέον, έχουμε την Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Αλεξ/πολης (που είναι σε συνεργασία και με τον Δήμο Σαμοθράκης), προβλέπεται στο καταστατικό, οπότε θέλουμε, ζητάμε και καλώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Α. να μας παραχωρήσουνε το πάρκινγκ με το μίσθωμα, το οποίο κρίνουν ότι είναι εύλογο και ανάλογο της αξίας του μισθωμένου χώρου, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου».
Ο κ. Ζαμπούκης δεν παρέλειψε να επισημάνει πως έχει μια ισχυρή πεποίθηση πως ο Οργανισμός Λιμένος θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα και θα θελήσει να γίνει ένας σύμμαχος βελτίωσης της ποιότητας της καθημερινότητας της κοινωνίας.
«Θα βγάλει διαγωνισμό και θα προχωρήσουμε στη σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία. Κι οπότε, θα έχουμε μια καλή συνεργασία μεταξύ μας», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν παρέλειψε να τονίσει πως αυτός είναι ένας αρχικός σχεδιασμός.
Μ.Κ.
* * *
Σημείωση Ε.Θ.
Χαιρόμαστε με αυτήν την – πολύ καλή ομολογουμένως – πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την οποία, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να κάνει δεκτή ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, αφού έτσι κι αλλιώς θα εισπράττει το μίσθωμα που απαιτεί για την χρήση του χώρου πάρκινγκ κάτω από τον Φάρο.
Αναμένουμε τις θετικές εξελίξεις!
* Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, εδώ: