Ιδρύθηκε ο «Όμιλος Ενεργών Πολιτών» στην Αλεξανδρούπολη

Πολίτες χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς φραγμούς ενώνουν τις φωνές τους για ένα καλύτερό αύριο

Με στόχο να ενώσουν τις φωνές τους και να πάρουν ενεργό μέρος στα κοινά, πολίτες της Αλεξανδρούπολης συγκρότησαν τον «Όμιλο Ενεργών Πολιτών», μια ανοιχτή πρωτοβουλία χωρίς κομματικούς, ιδεολογικούς ή παραταξιακούς φραγμούς. 

Ο Όμιλος πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή συνδημοτώνκαι φιλοδοξεί να καταγράψει τα προβλήματα του Δήμου, να καταθέσει προτάσεις και λύσεις και να σχεδιάσει ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης με ορίζοντα δεκαετίας. 

Παράλληλα, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε συνδημότη να συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις του.

- Advertisement -

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου:

* * *

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση και συγκροτήθηκε ο «Όμιλος Ενεργών Πολιτών» για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Παρευρέθηκαν πάρα πολλοί συνδημότες, με κοινά, βασικά χαρακτηριστικά: το ενδιαφέρον, την αγάπη για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας, την ανάγκη να ενώσουν τις φωνές τους, να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα και την υποβάθμιση της καθημερινότητας, καθώς και τη διάθεση να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός νέου σχεδιασμού, με στόχο να δημιουργήσουμε τον Δήμο που δικαιούμαστε και που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας.

Με γνώμονα τα παραπάνω, ο Όμιλος θα δραστηριοποιηθεί με:

1Καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.
2Υποβολή προτάσεων και λύσεων για τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις πόλεις και τους οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
3Πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς (Τροχαία, Οργανισμός Λιμένα, Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο, Εστίαση κ.λπ.), με σκοπό την αξιοποίηση των δικών τους απόψεων και προτάσεων.
4Επισκέψεις και συζητήσεις για πιο ειδικά θέματα που απασχολούν τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, με στόχο την καλύτερη προβολή και ανάδειξη τους.
5Σχεδιασμός ενός υλοποιήσιμου προγράμματος με ορίζοντα δεκαετίας, για την ανάπτυξη του τόπου και του Δήμου μας.

Καλούμε, λοιπόν, κάθε συνδημότη μας, ανοιχτά, χωρίς κανένα πολιτικό, κομματικό, ιδεολογικό ή παραταξιακό φραγμό, να συμμετέχει εθελοντικά στην προσπάθειά μας, να ενταχθεί και να δυναμώσει τις δράσεις του Ομίλου.

Η Συντονιστική Επιτροπή 

του «Ομίλου Ενεργών Πολιτών»

για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

* * * 
Σημείωση Ε.Θ.

Για όσους δε γνωρίζουν, οι παραπάνω διεργασίες για τον εν λόγω όμιλο ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Χρήστου Γερακόπουλου, ο οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στην παράταξη «Προοπτική Πολιτών» (συνέχεια της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» του πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη), από όπου αποχώρησε μετά από έντονη διαφωνία με τον επικεφαλής Νίκο Γκότση.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του έμπειρου δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2026.

Τώρα πλέον, ο κ. Γερακόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στα άτομα που παίρνουν πρωτοβουλία για κάτι καινούργιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενόψει και των εκλογών του 2028.

Αναμένουμε να δούμε τί θα προκύψει…

Μ.Κ.

Tuesday, September 29, 2026

Latest News

Από την καρδιολογία στην ελληνική γλώσσα: Ένα ξεχωριστό συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη

Το 9ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο ανέδειξε τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και τίμησε τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη  Η Αλεξανδρούπολη φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες το 9ο...

More Articles Like This