Κυρανάκης: «Απαραίτητος ο Φράχτης του Έβρου»

Στο επίκεντρο η άμυνα, η ασφάλεια, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το δημογραφικό  «Δεν έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στον Έβρο», ξεκαθαρίζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής

Με την έναρξη της ΔΕΘ να είναι προ των πυλών, πλήθος κυβερνητικών στελεχών περιοδεύουν στους 17 νομούς της Βόρειας Ελλάδος για να καταγράψουν τα ζητήματα κάθε περιοχής. 

Με αυτήν την αφορμή βρέθηκε στον Έβρο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκηςο οποίος και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και τον Σταύρο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Κυρανάκης μίλησε για πολλά θέματα, μεταξύ άλλων για την πορεία προς την ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων στον Έβρο και τον φράχτη ως αναγκαίο μέτρο αποτροπής των παράνομων μεταναστευτικών εισροών.

- Advertisement -

Αναφορικά με τον Φράχτη στον Έβρο τόνισε ότι ήταν έργο της κυβέρνησης της ΝΔ η χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρησή του. «Αν δεν είχαμε επιμείνει για την κατασκευή του και δεν είχαμε επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση, θα είχαμε τώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ισπανία με την παράνομη εισροή μεταναστών από το Μαρόκο διά μέσω της πόλης Θέουτα. Ο φράχτης είναι απαραίτητος για την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά εσείς οι Εβρίτες, το 2020 εδώ είχαμε μία απόπειρα εισβολής. Άρα, λοιπόν, ο φράχτης είναι ένα αναγκαίο μέτρο για να μπορέσει να αποτρέπει παράνομες οδούς».

Σε σχέση με τους αστυνομικούς και τα αιτήματά τους, τόνισε ότι το επίδομα επικινδυνότητας -ένα πάγιο αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας- δόθηκε επί Κυριάκου Μητσοτάκη και ΝΔ. «Όλοι το υπόσχονταν και κανείς δεν τον έκανε και τελικά η κυβέρνησή μας το πραγματοποίησε», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

Το ζήτημα των αποσπάσεων των αστυνομικών από τον Έβρο και την Θράκη στα μεγάλα αστικά κέντρα (άδικο για πολλούς) συνδέεται, σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, με την συσσώρευση του πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις και την παράλληλη αύξηση της εγκληματικότητας. Άρα, είναι αναπόφευκτη και η ζήτηση για επιπλέον αστυνομική δύναμη και η μετακίνηση από την περιφέρεια προς το κέντρο λόγω αυξημένων αναγκών. Κάλεσε τον κόσμο να επικοινωνήσει τις όποιες προτάσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στον  αρμόδιο υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, που θα φτάσει στην περιοχή την Παρασκευή 4/9. 

Σχετικά με τις προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία 7 χρόνια στην παιδεία, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε πως ανέρχονται στις 45.000, ενώ πρόσθεσε πως τα κενά είναι πολύ λιγότερα.

«Είναι πολύ λιγότερα τα κενά και στα σχολεία και σε παιδικούς σταθμούς. Ένα στοίχημα είναι και το δημογραφικό, το οποίο αφορά και τον Έβρο. Να μπορεί, δηλαδή, σε κάθε οικογένεια να ξέρει η μάνα και ο πατέρας ότι το παιδί τους μπορεί να το στείλει σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό δωρεάν», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης υπογράμμισετα εξής: «Εγώ βλέπω μία στρατηγική 7 ετών, η οποία εξελίσσεται βάσει σχεδίου. Αυτό τι σημαίνει; Ότι και σε επίπεδο εξοπλισμών, στον αέρα, με τα Rafale, τα F-35 και την αναβάθμιση των F-16, και σε επίπεδο Πολεμικού Ναυτικού ο στόχος δεν είναι ισορροπία. Ο στόχος μας στη θάλασσα είναι ο ελληνικός στόλος να υπερέχει του τουρκικού και οποιασδήποτε άλλης απειλής στην ευρύτερη περιοχή.

Άρα, λοιπόν, αέρας, θάλασσα, παραγωγή οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι λίγο πιο πέρα, στην Ξάνθη, έχουμε παραγωγή ελληνικών drones, τα οποία μπορούν να συμμετέχουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό προστασίας και αεράμυνας, όπως τα σχεδιάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο μας δίνει ανεξαρτησία. Να το πω καλύτερα: μειώνει την εξάρτησή μας από οποιαδήποτε άλλη δύναμη, παρά τις συμφωνίες που έχουμε με συμμάχους».

Τέλος, ο κ. Κυρανάκης διευκρίνισε ακριβώς και τις αρμοδιότητες που έχει ως γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η δουλειά μου, ειδικά σε μία προεκλογική χρονιά, είναι η ετοιμότητα του εκλογικού μηχανισμού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξουμε δυνατά, ισχυρά ψηφοδέλτια, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν γερά πατήματα στην κοινωνία, που εκπροσωπούν όλες τις γενιές. Άρα, η ανανέωση θα είναι μεγάλο κομμάτι της στρατηγικής μας.

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια, δήλωσε εμφατικά ότι δεν έχουν κλείσει ακόμη και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν βιογραφικά όντας μέλη της ΝΔ. 

Παραδέχτηκε ότι δίνεται προτεραιότητα σε στελέχη που συμμετείχαν (και δεν εκλέχθηκαν) στην αυτοδύναμη και μεγάλη νίκη του 2023. Ωστόσο, «προτεραιότητα θα δοθεί και σε νέα ονόματα και νέους ανθρώπους, καθώς τρίτη τετραετία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ανανέωση προσώπων. Το νούμερο ένα κριτήριο είναι η επαφή και επιδραστικότητα που έχουν οι υποψήφιοι με την τοπική κοινωνία, αφού αυτή είναι που θα τους στηρίξει και αναδείξει», κατέληξε ο 

Thursday, September 3, 2026
spot_img

Latest News

Αποχώρησε ο Σταύρος Μπένος από το «Έβρος Μετά»

Τι δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χτες στο Σουφλί  Την οριστική του αποχώρηση από το πρόγραμμα «Έβρος Μετά» ανακοίνωσε...

More Articles Like This