9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, January 15, 2026

Προς διάλυση η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου βαίνει προς διάλυση άμεσα. Έως και το τέλος του τρέχοντος έτους θα αποτελεί παρελθόν, όπως δήλωσε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» η δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Ταλιαντζή.

Όπως ανέφερε η κα. Ταλιαντζή, η ίδια ήταν που έτρεχε και διευθετούσε όλα τα ζητήματα με τα οποία ασχολούνταν η Ένωση και για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορέσει πλέον να συνεχίσει. 

Να τονιστεί εδώ ότι η Ένωση λειτουργούσε σε καθαρά εθελοντική βάση και όλες οι ενέργειες που γίνονταν για να βοηθήσει τους καταναλωτές, ήταν δωρεάν.

«Ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Θα συνεχίσω να βοηθάω τον κόσμο ιδιωτικά», δήλωσε η κα. Ταλιαντζή.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται πως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου (ΕΠΚΕ), ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 1995 στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την προστασία των καταναλωτών, αρχικά επικεντρωμένη στη λαική αγορά και τις τιμές. 

Με την πάροδο του χρόνου, οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν για να καλύψουν ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων που αφορούν τα δικαιώματα των καταναλωτών. 

Στο τώρα όμως, είναι ιδιαίτερα λυπηρό και ανησυχητικό το γεγονός πως σε μία περίοδο έντονης ακρίβειας και καθημερινών καταγγελιών από τους καταναλωτές σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας, η περιοχή μας δεν θα διαθέτει έναν φορέα πιστοποιημένο για να απευθύνονται οι πολίτες, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα υπεύθυνα να τους στηρίζει και καθοδηγεί. 

Μαρίνα Κωστοπούλου

Thursday, January 15, 2026

Latest News

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Shura

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΟΦ, Ιλχάν Αχμέτ Με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας-Ελλάδας δρα. Ibrahim Mohammed Algannas και...
spot_img
spot_img
spot_img

More Articles Like This