9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, February 14, 2026

«Μηχανεύονται» τα… Σύμφωνα Συμβίωσης

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνα για τα Εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης που υπογράφουν νέοι Συνοριοφύλακες στον Έβρο – Κερδίζουν μόρια για να υπηρετούν όχι στα Σύνορα, αλλά στην Αλεξανδρούπολη – Σύμφωνα συμβίωσης και μεταξύ… αντρών!

Άμεση παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης Συνοριοφυλάκων – Διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα του Evros-news

Την άμεση αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το δημοσίευμα του Evros-news.gr, για τα δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης των 250 νέων Συνοριοφυλάκων, προκειμένου να μοριοδοτηθουν καινά τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

- Advertisement -

“Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, που με βάση και τις πληροφορίες του Κώστα Θεοχαρίδη ανέδειξε το θέμα,  έχουν υπογραφεί και υπάρχουν δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους Συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρί Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν. Δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 Συνοριοφύλακες. Τα Σύμφωνα Συμβίωσης που έχουν υπογραφεί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν αυτό τον αριθμό.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, από τους 250 νέους Συνοροφύλακες, η γραπτή Δήλωση Επιθυμίας Τοποθέτησης στις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και στα συνολικά 7 Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού, συν το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας. Στο ίδιο έντυπο, δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση, αν είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά ή αν έχουν ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, πριμοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια και μπορεί έτσι να βελτιώσουν πάρα πολύ την σειρά κατάταξης και προτεραιίτητας για τις 115 θέσεις  στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Οι υπόλοιπες 135 είναι στην αντίστοιχη της Ορεστιάδας και αναλυτικά προβλέπεται να τοποθετηθούν:

Τα κριτήρια για την επιλογή τοποθέτησης, είναι οι επιδόσεις τους σε γραπτές εξετάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά και η βαθμολόγηση τους  σε διάφορα πρακτικά τεστ και δοκιμασίες, κατά την διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Παρ΄όλα αυτά όμως, όσοι πέτυχαν πολύ καλή θέση με βάση τα προαναφερόμενα, δεν είναι σίγουροι ότι θα τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης, στην οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θέλει να βρεθεί η μεγαλύτερη, αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων 250 Συνοριοφυλάκων.

Εκτός λοιπόν από την… πολιορκία των βουλευτικών, αστυνομικών και άλλων γραφείων από κάποιους και τους γονείς τους, σχεδόν οι μισοί  προκειμένου να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και να μένουν στην πόλη, υπέγραψαν τους τελευταίους μήνες Σύμφωνα Συμβίωσης.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  αν όχι όλα, τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι… εικονικά. Τα υπέγραψαν δηλαδή και προέκυψαν μετά την πρόσληψη τους.

Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι σε αυτά τα Σύμφωνα Συμβίωσης, υπάρχουν… τραγελαφικές καταστάσεις. Γιατί δεν είναι μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών, με άτομα που μένουν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά εκτός από το ότι  κάποιοι νεαροί Συνοριοφύλακες εμφανίζουν Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και με…  ηλικιωμένους άνω των 60 ετών!!!, αλλά υπάρχουν και Σύμφωνα Συμβίωσης και… μεταξύ ανδρών!!!  

Όλα αυτά  αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των νέων Συνοριοφυλάκων και των οικογενειών τους,  με αποτέλεσμα όλη αυτή η κουβέντα και οι πληροφορίες να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο κλίμα. Γιατί όσοι είχαν πολύ καλές επιδόσεις στα γραπτά μαθήματα ή στις διάφορες δοκιμασίες και τεστ, ανησυχούν έντονα ότι μπορεί να παρακαμφθούν με την… εφεύρεση των εικονικών Συμφώνων Συμβίωσης και ενώ το δικαιούνται, να μην τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Για μεγάλο αριθμό συμφώνων συμβίωσης ανάμεσα στους νέους συνοριοφύλακες έκανε λόγο και ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρέλας δήλωσε: «Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί, πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από τη Σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος, προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρέλας τόνισε πως το σύμφωνο συμβίωσης έδινε επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους. «Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005».

«Ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Κάνοντας λόγο για ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αποκάλυψε ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στη Σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40, με τον αριθμό να είναι βέβαιο πως θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσον είναι ηθικό έναντι των υπόλοιπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων οφείλαμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά που έχουν τέτοιες αξίες και δεν προχώρησαν σε τέτοια σύμφωνα. Δεν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε παιδιά “κάντε σύμφωνο συμβίωσης για να τοποθετηθείτε εκεί όπου θέλετε”. Η Αστυνομία έχει ένα κύρος και πρέπει να το προστατεύσουμε».

spot_img
Saturday, February 14, 2026

Latest News

Αναστάτωση στην Ορεστιάδα από σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Στα χέρια των στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ένας 26χρονος άνδρας στην Ορεστιάδα, ο οποίος ερευνάται...
spot_img
spot_img

More Articles Like This