9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Με πλωτή μονάδα φθηνό φυσικό αέριο στην Καβάλα

Θα αγκυροβολήσει στο 1 μίλι από τη Νέα Καρβάλη – Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ τάζει δίκτυο αερίου, με χαμηλότερες τιμές

923302 LNG_loading_terminal

Πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη τοπικών πολιτικών και επιστημονικών φορέων με την διοίκηση της ΔΕΠΑ όπου θα τους παρουσιαζόταν το σχέδιο για το πλωτό LNG που επιθυμεί η εταιρία να εγκαταστήσει στον κόλπο της Καβάλας.

Τόσο οι τοπικοί παράγοντες όσο και τα στελέχη της ΔΕΠΑ ήταν προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, και μάλιστα τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης κράτησαν αποστάσεις ζητώντας μία ενδελεχή ενημέρωση για τα συν και τα πλην της επένδυσης πριν τοποθετηθούν επίσημα.

- Advertisement -

Ωστόσο απορία και αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων προκάλεσε η στάση του πρόεδρου της ΔΕΠΑ κ. Σαχίνη ο οποίος έφθασε τελευταίος στο χώρο της σύσκεψης εξηγώντας ότι ήρθε ο ίδιος να ενημερωθεί και να ακούσει τις ανάγκες της Καβάλας και μετά να εξηγήσει τα δικά του σχέδια.

Ακόμη πιο συγκεχυμένο ήταν το τοπίο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το LNG αφού και οι δύο πλευρές απέφυγαν να μπουν σε τεχνικές ή οικονομικές λεπτομέριες της σχεδιαζόμενης επένδυσης.

Ωστόσο την είδηση την έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Βασιλειάδης αποκαλύπτοντας πως στα σχέδια της ΔΕΠΑ είναι η εγκατάσταση πλωτού LNG στο ύψος της Νέας Καρβάλης, σε απόσταση 1 μιλίου από τη χερσαία ζώνη.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν μία ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή θα κληθεί να σηκώσει το βάρος και αυτής της επένδυσης.

Η ΔΕΠΑ υποσχέθηκε να επανέλθει με αναλυτικότερη ενημέρωση με τον πρόεδρο της εταιρίας να ξεκαθαρίζει ότι «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας».

Πιεζόμενος από τους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι στα αντισταθμιστικά οφέλη η ΔΕΠΑ εξετάζει την δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα, ίσως με χαμηλότερες τιμές.

enachannel.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This