9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Νέες δηλώσεις-φωτιά του Τούρκου Υπουργού Υγείας, στο πανηγύρι των Δυτικοθρακών – “Έστω κι αν έχετε αποκοπεί από την Τουρκική Δημοκρατία, εξακολουθείτε να είστε εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή και είστε τμήμα μας”

MOUEZINOGLOU

Aποτελεί έναν από τους πλέον φανατικούς κι ένθερμους θιασώτες του δόγματος «κοσοβοποίησης» της δυτικής Θράκης.

Σε δεκάδες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αλυτρωτικές δηλώσεις μπροστά στο κατάπτυστο έμβλημα των τουρκόφιλων μηχανισμών που παρουσιάζουν τη δυτική Θράκη «πράσινη κι ανεξάρτητη».

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου φρόντισε πριν από λίγες ημέρες για ακόμη μία φορά να εκφράσει τις ανθελληνικές πεποιθήσεις του, στο πλαίσιο του 17 ου πανηγυριού Δυτικοθρακιωτών στο Γκιουντογντού της Προύσας, όπου βρέθηκε ως επίτιμος καλεσμένος από τους πράκτορες της ημισελήνου.

«Όπως στην ιατρική ορολογία υπάρχει ο όρος “πόνος-φάντασμα” για τον πόνο που νιώθει ο ασθενής σε μέλος που για κάποιο λόγο έχει ήδη ακρωτηριαστεί, έτσι και η Τουρκία, που έχασε στην περιοχή των Βαλκανίων Κομοτηνή, Ξάνθη, Σκόπια, Πρίζρεν, Πρίστινα και Ντελιορμάν, ακόμη και σήμερα αισθάνεται τον πόνο αυτών των μελών της.

Εσείς, έστω κι αν έχετε αποκοπεί από την Τουρκική Δημοκρατία, αποτελείτε μέλη μας και γι’ αυτό τον λόγο για όσο υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία τα εγγόνια του Πορθητή θα αποτελούν τμήμα μας» ανέφερε στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Όπως ήταν φυσικό, η τοποθέτησή του ξεσήκωσε κύμα ενθουσιασμού στους παρισταμένους και ικανοποίησε τους τουρκόψυχους πράκτορες, που εν όψει εκλογών επιθυμούν ακραίες δηλώσεις αλυτρωτισμού και δη από στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν, προκειμένου να ενισχύσουν τους υποψηφίους που στηρίζουν.

«Ο Μουεζίνογλου, ο οποίος έχει καταγωγή από τη δυτική Θράκη, φροντίζει σε τακτά διαστήματα να τονώνει τα ανθελληνικά αισθήματα των ακροατών του.

Παρότι γαλήνιος και ήρεμος, είναι ένας φανατικός που κινείται παρασκηνιακά για να βλάψει την εθνική κυριαρχία μας» τονίζει αναλυτής στη «δημοκρατία».

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This