9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ”

Το Δημόσιο εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια αιτία της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε στη χώρα μας – Νέες αυξήσεις στους Δημοσίους Υπαλλήλους, την ώρα που εξοντώνεται ο Ιδιωτικός Τομέας από την άγρια φορολογία και στα Νοσοκομεία δεν υπάρχουν καν φάρμακα

ieri-agelada KATHARISTRIES--DIAMARTYRIA-(150)

Έχουμε γίνει βαρετοί να επισημαίνουμε ότι την κρίση που προκλήθηκε από τον δημόσιο τομέα την πλήρωσε και θα την πληρώνει ακόμη για πολλά χρόνια ο ιδιωτικός τομέας.

Εν μέσω βαθιάς ακόμη κρίσης, βρέθηκε τρόπος να χορηγηθούν αυξήσεις αποδοχών στον δημόσιο τομέα από 40 έως και 400 ευρώ τον μήνα, ενώ κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρέθηκαν ξανά, όπως και το 2011, από το «ενιαίο» μισθολόγιο, το οποίο με τις εξαιρέσεις που ενσωματώνει μόνο «ενιαίο» δεν είναι.

- Advertisement -

Το νομοσχέδιο προβλέπει και μειώσεις μισθών, αλλά δεν θα μετράνε. Όπως αναφέρει η σχετική διάταξη, σε όσους υπαλλήλους επέρχεται μείωση των μισθών τους, δεν θα θίγονται οι απολαβές, καθώς τη μείωση θα τη λαμβάνει ως «προσωπική διαφορά», όροι που αποτελούν άγνωστες λέξεις για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Το κόστος των «αναπροσαρμογών» των μισθών στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ, την ώρα που ψάχνουμε ισοδύναμα για δεκάδες επώδυνα μέτρα.

Ακόμη, προβλέπει και νέες αυξήσεις από το 2018 και μετά, που θα κοστίσουν επιπλέον άλλα περίπου 150 εκατ. ευρώ. Σε μια περίοδο που, υποτίθεται, η οικονομία επιχειρεί να ανακάμψει, με το μίνι πολυνομοσχέδιο, παρέχεται… προκαταβολή της ανάπτυξης σε επιλεκτικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, το νομοσχέδιο αποφεύγει να βάλει τάξη στο μισθολογικό χάος και να θίξει τις ανισότητες αποδοχών μεταξύ των υπαλλήλων. Παράδειγμα, υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας, κατηγορίας ΠΕ, έχει μικτές μηνιαίες αποδοχές ύψους 2.685,78 ευρώ, ενώ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του ίδιου υπουργείου ο αντίστοιχος υπάλληλος λαμβάνει μικτά 1.856 ευρώ!

Άλλη περίπτωση, υπάλληλος (ΥΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης έχει υψηλότερο μισθό (1.848 ευρώ) από υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών και αμείβεται με 1.610,91 ευρώ.

Επίσης στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ο μέσος μισθός της εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ είναι κατά περίπου 1.300 ευρώ υψηλότερος, από τον μέσο μισθό της ίδιας κατηγορίας υπαλλήλων του υπ. Οικονομίας, το οποίο εποπτεύει τους δύο φορείς!

Αυτά συμβαίνουν στον δημόσιο τομέα με τη στενή έννοια. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ κ.λπ., τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Οι αμοιβές παραμένουν στα ύψη για τα σημερινά δεδομένα, τα συνταξιοδοτικά καθεστώτα είναι πλουσιοπάροχα, ενώ υπάρχει και μια «κυψέλη» προστασίας όταν επιχειρηθεί οποιαδήποτε τομή.

Αντί λοιπόν το νομοσχέδιο να επιβάλει ένα πράγματι «ενιαίο μισθολόγιο», με τα νέα επιδόματα και τις αναπροσαρμογές υφισταμένων παροχών, που προβλέπει, διευρύνει τις ανισότητες.

Πάνος Φ. Κακούρης

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Το συμπέρασμα είναι απλό.

Για τις “Ιερές Αγελάδες” του Δημοσίου, λεφτά υπάρχουν.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους (όσοι ακόμη απέμειναν) στον ιδιωτικό τομέα, ας πάνε να πνιγούν.

Μόνο που όπως έγραφε προχθές η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (βλέπε φύλλο 8 Δεκεμβρίου 2015), η “Ιερή Αγελάδα” κατάντησε… Μινώταυρος, καθώς το πολιτικό σύστημα επεκτείνει συνεχώς τον Λαβύρινθο του Δημοσίου και καταβροχθίζει τις σάρκες του Ελληνικού Λαού.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Κυβερνώντες που κτίζουν συστηματικά τον κομματικό τους Στρατό στο Δημόσιο.   

Τώρα αν δεν υπάρχουν φάρμακα και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, δεν τους ενδιαφέρει.

Η επιχειρηματικότητα διώκεται αγρίως και τα εξοντωτικά πρόστιμα της Εφορίας πέφτουν σύννεφο για “φανταστικές” παραβάσεις.

Ακόμη και ο …Καστανάς της Θεσσαλονίκης, είναι ένοχος που πρέπει να συλληφθεί.

Ποιος θα βάλει φρένο στον ολισθηρό κατήφορο της χώρας προς την καταστροφή;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This