9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο

Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ εβδομάδων η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου σχετικά με δωρεά που προόριζε για την Στρατιωτική Υπηρεσία στο πλαίσιο των δράσεων αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, προχώρησε την Τρίτη 31 Μαρτίου στην παράδοση δύο οργάνων νυχτερινής παρατήρησης «FLIR Ocean Scout 320».

Πρόκειται για διόπτρες υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν θερμική κεφαλή για την παρατήρηση και εντοπισμό στόχων σε αποστάσεις έως και τα 500μ ημέρα και νύχτα ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Την παράδοση των υλικών εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας πραγματοποίησε ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής στην Αλεξανδρούπολη κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ στο γραφείο του Διοικητού της Μεραρχίας Υποστράτηγου Χρήστου Μπούφη,

- Advertisement -

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά ως μόνιμος κάτοικος της Αλεξανδρούπολης αλλά και η εταιρεία που εκπροσωπεί δραστηριοποιούμενη κατά τον τελευταίο χρόνο για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης, αντιλαμβάνονται πλήρως την σπουδαιότητα και το μέγεθος του έργου που επιτελείται διαχρονικά από την Στρατιωτική Υπηρεσία. Η συνεργασία της Ναυτιλιακής εταιρείας Ζακύνθου με την Μεραρχία, λόγω και του αντικειμένου των στρατιωτικών μεταφορών από και προς το νησί της Σαμοθράκης, θεωρείται δεδομένη. Σε προκλήσεις όμως όπως αυτή που αντιμετωπίσθηκε πρόσφατα, είναι χρήσιμη και ηθικά επιβεβλημένη, ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους επιχειρηματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Στρατηγός Διοικητής της Μεραρχίας αφού ευχαρίστησε για την ευγενική προσφορά, δήλωσε ότι το προσφερόμενο υλικό πρόκειται να αξιοποιηθεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα της Μεραρχίας για την συλλογή πληροφοριών και επιτήρησης των συνόρων εντός της περιοχής ευθύνης της.

Ο Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευαισθητοποίηση του συνόλου των κοινωνικών φορέων και την εθελοντική προσφορά ακόμη και των απλών πολιτών οι οποίοι από το υστέρημα τους επέλεξαν να στηρίξουν έμπρακτα τις δράσεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Η δράση αυτή από μόνη της, όπως δήλωσε παρέχει τεράστια ηθική στήριξη και δίνει κουράγιο σε αυτούς που πάση θυσία, ακόμη και ενδιαμέσου πανδημίας πρέπει να μείνουν στη θέση τους για την διασφάλιση της συνεχούς προόδου και ευημερίας σε καθεστώς ασφάλειας και σταθερότητας.

Τα υλικά υψηλής τεχνολογίας που έχουν παραχωρηθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα επικουρικά με τα στρατιωτικά μέσα παρέχουν στο προσωπικό ακόμη περισσότερα εργαλεία για την υλοποίηση της αποστολής τους αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα του έργου τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This