9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής – Θα ξεφυτρώσει «Κέντρο Μεταναστών»;

Την αποχώρηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το κλείσιμο του στρατοπέδου “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου, σχεδιάζουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση έρχεται σε μια στιγμή που φτάνει στον Έβρο η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, με επικεφαλής την Πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συζητήσει με τους φορείς ιδέες και προτάσεις, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ή προγραμματίζουν τα ακριβώς αντίθετα.

Το σχέδιο για αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα Έβρου, που σημαίνει αυτόματα και το κλείσιμο του στρατοπέδου του χωριού, παρουσιάστηκε κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή.

- Advertisement -

ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΑΜΕΣΑ

Στο άκουσμα της πρόθεσης και του σχεδιασμού για κατάργηση του στρατοπέδου Προβατώνα και την αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας, αντέδρασαν άμεσα οι δυο βουλευτές Έβρου που μετέχουν στην Επιτροπή, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ξεκαθάρισαν ότι αυτός ο προγραμματισμός δεν έχει καμιά λογική, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιοχή και θα… ερημώσει επιπλέον όχι μόνο τον Προβατώνα, αλλά και το γειτονικό Τυχερό.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έγινε πάντως γνωστή στο Τυχερό και τον Προβατώνα και ο κόσμος ξεσηκώθηκε αντιδρώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απόλυτα δικαιολογημένα φυσικά, αφού το στρατόπεδο “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ” είναι από τα πιο καινούργια, μια και άρχισε να λειτουργεί το 2000, διαθέτει εγκαταστάσεις σε άριστη κατάσταση και το φοβερό είναι ότι ακόμα και τώρα γίνονται από εργολάβους εργασίες βελτίωσης κάποιων χώρων του. Επίσης, στο Τυχερό υπάρχουν στρατιωτικές κατοικίες όχι μόνο για τους αξιωματικούς και τις οικογένειες τους, αλλά και για ΕΠΟΠ. Όλοι αυτοί αν φύγουν, θα προκληθεί και τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή. Γι’ αυτό ήδη οι κάτοικοι συζητούν τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην στρατιωτική ηγεσία και γενικότερα στην Κυβέρνηση, καθως δεν θα ανεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.

Θα “ξεφυτρώσει” κέντρο για μετανάστες;

Ο κόσμος που είναι πάντως ανάστατος, εκφράζει και έναν άλλον προβληματισμό. Επειδή μιλάμε για καινούργιες και πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετό κόσμο, φοβούνται πως μπορεί ξαφνικά να “ξεφυτρώσει” Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Γιατί βλέπουν ότι και στο Φυλάκιο Ορεστιάδας μεθοδεύεται επέκταση για να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα άτομα, όπως παραδέχθηκε πολλές φορές ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ 7ηςΜ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

Έγκυρες πηγές πληροφόρησης, δείχνουν την πρόθεση της Πολιτείας και το σχεδιασμό για τη μετακίνηση της 7ηςΜηχανοκίνητης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα  και το κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ». 

Πρόκειται για προοπτική καταστροφική για την περιοχή του Έβρου, καθώς:

-Εν μέσω σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων σε θέματα εθνικής ασφάλειας και εντός συνθηκών άτακτων προσφυγικών-μεταναστευτικών και λαθρομεταναστευτικών ροών, η αδιανόητη προοπτική διάλυσης του στρατοπέδου, σηματοδοτεί άμεσα και την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας. 

-Η ύπαρξη του στρατοπέδου στον Προβατώνα, προσαυξάνει σημαντικά τον αριθμό των διαβιούντων στην πολυπαθή περιοχή, η οποία καταρρέει δημογραφικά ενώ θα έπρεπε να θωρακίζεται με μόνιμους κατοίκους οικογενειακών και επαγγελματικών συμφερόντων, όπως και με μόνιμο προσωπικό ασφαλείας, αστυνομία, στρατό, συνοριοφυλακή.

-Το Στρατόπεδο και το προσωπικό του, είναι βασικός πνεύμονας οικονομικής στήριξης της τοπικής κοινωνίας που αιμορραγεί εδώ και δεκαετίες από την εγκατάλειψη της Πολιτείας. 

-Οικογένειες στρατιωτικών και στρατιωτικό προσωπικό συμβιώνουν στο Τυχερό και τους πέριξ οικισμούς αλληλεπιδρώντας και τονώνοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή του ακριτικού τόπου. 

Οι κάτοικοι και πολίτες της περιοχής ΤΥΧΕΡΟΥ Δήμου Σουφλίου, Νομού Έβρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

1.         Οποιαδήποτε πρόθεση και ενέργεια προσβάλει την ευρύτερη περιοχή και τους ακρίτες του Νομού Έβρου 

2.         Το σχεδιασμό της μετακίνησης της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ και το κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» που πλήττει εθνικά και οικονομικά, ανεπανόρθωτα την περιοχή.

3.         Οποιαδήποτε πρόθεση και ενέργεια υποβαθμίζει τη γεωγραφική περιοχή του Έβρου, που πρέπει να στέκεται ισχυρή και να αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό οχυρό και ανάχωμα έναντι οποιασδήποτε εχθρικής ενέργειας. 

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μετά από την παραίνεση και τη στήριξη χιλιάδων κατοίκων και πολιτών της περιοχής Τυχερού-Σουφλίου.

  • Τοπική Κοινότητα Τυχερού 
  • Τοπικά Συμβούλια Τυχερού, Λύρας, Φυλακτού, Λευκίμης, Προβατώνα (Ταύρη & Θυμαριά)
  • Σύλλογος Επαγγελματιών Τυχερού
  • Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Αγροτικός Συν/σμός Τυχερού
  • Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων όλων των Σχολικών Μονάδων Τυχερού
  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Τυχερού & Περιχώρων 
  • Πολίτες & Κάτοικοι

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και...

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

Ούτε ένα στρέμμα με ζαχαρότευτλα!!!

Δεν καλλιεργήθηκε το 2020 στον Έβρο – Το Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας πρέπει να το ξεχάσουμε – Δεν υπάρχει πλέον για τους...

Να λειτουργήσουν ξανά τα λατομεία στο Κουφόβουνο Διδ/χου

Μπορούν να εξασφαλίζουν οικονομικά υλικά για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα που εκτελούνται στον Έβρο – Δεν χρειάζεται να φέρνουμε αδρανή υλικά...

More Articles Like This