9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, October 14, 2025

Νέες κινητοποιήσεις για το «ΚΥΤ» Φυλακίου

Κλιμακωτές αντιδράσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδος – Συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα στους πολίτες όλης της Θράκης θα απευθύνει ο Δήμος Ορεστιάδας προκειμένου να οργανωθεί ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα αποτελέσει πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να λάβει υπόψη της τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο. 

Αναμένεται να κληθούν αρχικά, οι τοπικοί παραγωγικοί και επαγγελματικοί φορείς να αναλάβουν την οργάνωση του συλλαλλητηρίου για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. 

Οι τελικές ανακοινώσεις για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα γίνουν μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Ορμανλίδη με τους εκπροσώπους των φορέων.

- Advertisement -

Σήμερα, Πέμπτη 10/2 μετά τις 9 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στο χώρο των εργασιών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. 

Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις, μεταξύ των οποίων η παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου, το κλείσιμο των τελωνείων Ορμενίου και Καστανεών, αλλά και της ΔΟΥ Ορεστιάδας. 

Επίσης, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια όλων για την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης με την παύση κάθε διαύλου επικοινωνίας και διαλόγου με το Δήμο Ορεστιάδας, αλλά και για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών του Έβρου.

Νίκος Πατούνας
radioevros.gr

Tuesday, October 14, 2025

Latest News

Βίντεο για την αποθήκευση CO2 στον Πρίνο                      παρουσίασε ο όμιλος Energean στην KavalaExpo 

Για μια ακόμη χρονιά ο όμιλος της Energean έδωσε το παρών στην Kavala Expo (10-13 Οκτωβρίου, Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης») η οποία έκλεισε φέτος...

More Articles Like This