Αν και η εργολήπτρια εταιρεία είχε θέσει προθεσμία για τις 29–30 Ιουνίου, οι κεντρικοί δρόμοι δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες

Ήταν σχεδόν βέβαιο πως το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, που είναι σα βομβαρδισμένο τοπίο τον τελευταίο μήνα από τις εργασίες εκσκαφής για το φυσικό αέριο, θα έμενε ίδιο και απαράλλαχτο χτες Τρίτη 30 Ιουνίου.
Και αναφέρουμε επίτηδες την ημερομηνία διότι αυτή ήταν η προθεσμία που είχε βάλει η εργολήπτρια εταιρεία(Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων Enaon EDA), προκειμένου τα συνεργεία της να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες πλήρους αποκατάστασης του οδοστρώματος.
Υπενθυμίζουμε πως στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, αναφέρονταν τα εξής:
«Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης του οδοστρώματος αναμένεται να ολοκληρωθούν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα 29/6 ή Τρίτη 30/6)».






Με βάση το επιτόπιο ρεπορτάζ της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης (Βενιζέλου, Παλαιολόγου και Μαζαράκη), χτες το μεσημέρι, διαπιστώσαμε πως κανένας δρόμος δεν επανήλθε στην αρχική του κατάσταση.

Τουναντίον, τα χαντάκια παραμένουν, όπως και η σκόνη που σηκώνεται όποτε φυσάει αέρας. Οι εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο είναι χαρακτηριστικές.
Σαφώς και υπάρχει η ανάλογη σήμανση για τους πεζούς και τα οχήματα, για σημεία τα οποία είναι σκαμμένα, ωστόσο δυστυχώς διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει πλέον καμία φερεγγυότητα στα λόγια μιας σοβαρής εταιρείας.
Οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης είναι – και με το δίκιο τους – δυσαρεστημένοι στον μέγιστο βαθμό από την απίστευτη κατάσταση που βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις ατέρμονες εργασίες που γίνονται για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου.
Άραγε, πότε επιτέλους θα κλείσουν οι τρύπες και τα χαντάκια στο κέντρο της πόλης; Πότε θα πέσει άσφαλτος για να είναι και πάλι ίσιοι και ασφαλείς οι δρόμοι; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει υπεύθυνα;
Μ.Κ.




