9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, September 14, 2025

2 στα 3 καταστήματα στην Ορεστιάδα είναι κλειστά

Ή με την πινακίδα «ενοικιάζεται» – Δραματική η κατάσταση στον εμπορικό κόσμο, με τους πολίτες να ψωνίζουν συστηματικά από Βουλγαρία και Τουρκία

louketo rola 3 louketo-rola sigrekis

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Ορεστιάδας, με την ολοένα και αυξανόμενη οικονομική κρίση. Τελευταίο πλήγμα, η αύξηση του ΦΠΑ.

Όπως εξήγησε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Αθανάσιος Σιγρέκης, μπορεί η αύξηση του 1% να φαίνεται μικρή, έως και ελάχιστη, οι επιπτώσεις ωστόσο στην αγορά είναι πολύ μεγάλες.

- Advertisement -

Κι αυτό γιατί, μαζί με τον ΦΠΑ, ανεβαίνουν και οι τιμές, και μάλιστα σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα τα χρήματα των καταναλωτών ολοένα και μειώνονται.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι 2 στα 3 καταστήματα στην Ορεστιάδα είναι κλειστά, ή με την πινακίδα “ενοικιάζεται”, τόνισε ο κ. Σιγρέκης.

Στο όλο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί και ο ανταγωνισμός από τις γείτονες χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία, όπου ο ΦΠΑ είναι κατά πολύ μικρότερος, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να διατίθενται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην αγορά του Βορείου Έβρου.

Ν. Τ.

spot_img
Sunday, September 14, 2025

Latest News

Ορυκτά καύσιμα και τσιμέντο ευθύνονται για τους εντονότερους καύσωνες! 

Περισσότερους και πιο έντονους καύσωνες φέρνει η παραγωγή ορυκτών καυσίμων και τσιμέντου, με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή να είναι παρούσα!   Η ανθρωπογενής κλιματική...

More Articles Like This